0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

DULJAJ GOVORIO O OČEKIVANJIMA PRED MEČ SA VOJVODINOM: ‘To je meni najveći motiv!’ (VIDEO)

Objavljeno: 01.12.23 u 12:55

‘Za nas je svaka utakmica derbi.’

Trener Partizana, Igor Duljaj je na konferenciji za medije izneo svoja očekivanja pred duel koji njegov tim očekuje protiv Vojvodine za vikend.

– Za nas je svaka utakmica derbi, tako i ova utakmica sa Vojvodinom, biće teško, oni su odigrali dve teške utakmice protiv Crvene zvezde i TSC-a, trener Popović tek sada mu rad dolazi do izražaja, igraju odlično, imaju dosta iskusnih igrača u timu, odlična ekipa i po tradiciji oni su uvek nezgodan protivnik po nas – započeo je.

Dodao je da mu je najveći motiv da ostvare dobar rezultat pred svojim navijačima.

 -U prošlosti su nam mnogo puta uzeli bodove, ali, igramo na našem stadionu, na našem terenu i najveći je motiv da se dobrom igrom odužimo svima koji su došli na prošlu utakmicu da podrže našu ekipu. To je meni najveći motiv, a verujem i igračima, da dođe ponovo 8.000 ili 10.000 duša koji dolaze čistog srca da podrži svoj tim – nastavio je on.

Očekuje otvorenu igru i osvrnuo se na igrački kadar.

U odnosu na prošlu utakmicu po jednom izuzetno teškom terenu, ovde očekujem otvorenu igru sa naše i njihove strane, to je tim koji želi da igra fudbal, imaju sjajne pojedince, trenera koji ima internacionalno iskustvo, radio je dug niz godina u inostranstvu, kao što sam već rekao, sada njegov rad dolazi do izražaja, mi se uvek fokusiramo samo na sledeću utakmicu i fokusiramo se na našu ekipu, ono što me raduje je povratak Saldanje koji je odradio kaznu i nadam se da će Aranđel Stojković biti spreman za utakmicu, imamo još neke probleme. Nikolić je igrao bolestan protiv TSC-a i dalje ima visoku temperaturu i to je jedini od igrača koji neće biti spreman sutra i Severina se još nije oporavio – jasan je Igor.

Smatra da su zaluženo poraženi od TSC-a.

– Jednostavno, kada su dobri rezultati onda pričamo o lošim stvarima, kada se izgubi ova utakmica, zasluženo smo izgubili sa 4:0, bez obzira na to što smo primili tri gola iz prekida, zaboravljena je ta utakmica, igrači su svesni da se mnogo očekuje od nas. Ono što je važno, koji su to uslovi  da bi neko bio uspešan i da bi jurio titulu, koji je to način – rekao je strateg ‘crno-belih’.

Od igrača uvek traži poštenu borbu.

Ono što uvek tražim od igrača jeste da se pošteno borimo, da igramo koliko možemo, da damo maksimumu i uvek kad se posle utakmice pogledamo u ogledalo, da znamo da li smo dali sve od sebe. Tako da, nikakve priče o tituli, jesenjoj tituli, samo sledeća utakmica, to je Vojvodina – objasnio je on.

Poraz od tima iz Bačke Topole može da bude i pozitivna stvar.

– Sigurno da jeste, jer, mi od utakmice kad smo igrali plejof protiv Čukaričkog nismo imali poraz, tako da, u nekom trenutku će doći do poraza, to je bilo u prošloj utakmici zasluženo, zasluženo smo izgubili, to je bio šamar za nas, važno je da smo se otreznili i još jednom ponavljam, najveći motiv je da vratimo dug svima koji su bili na utakmici. Ako ima nešto pozitivno u tom porazu, jeste to što nijedan igrač nije dobio zvižduk, već su ih pozdravili za ono što su učinili. Verujem u ekipu, verujem u igraču, videću naše mogućnosti, ali, najvažnije je da su ljudi prepoznali da igrači daju sve od sebe i da se njihov rad ceni – istakao je Duljaj.

Podsetimo, fudbaleri Partizana dočekuju Vojvodinu sutra od 15:30 u okviru 17. kola Mozzart Bet Superlige Srbije na stadionu u Humskoj.

 

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter