0
Evroliga

Head Coach Ergin Ataman Istanbul during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Anadolu Efes Istanbul at Aleksandar Nikolic Hall on March 08, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„ZAMOLIO ME DA IGRA“: Ataman posle meča govorio o grčevima Lesora

Objavljeno: 30.11.23 u 23:29

Zadovoljan je Ataman izdanjem svoje ekipe.

Košarkaši Partizana odigrali su meč 11. kola Evrolige protiv ekipe Panatinaikosa i tom prilikom slavili rezultatom 92:87, a nakon meča na konferenciji za medije Ergin Atamje je izneo svoje viđenje utakmice.

„Mislim da smo 38 minuta igrali savršeno. Drago mi je da su tako moji momci igrali. Poslednja dva minuta smo paničili i Partizan je to koristio. Prestali smo da igramo odbranu. Panter je našao svoje šuteve, promašivali smo polaganja i izgubili smo energiju za produžetak. Mislim da smo igrali skoro savršenu utakmicu i da smo zaslužili pobedu. Indeks je bio na našoj strani, ali oni su igrali bolje u poslednjem minutu i u produžetku smo izgubili energiju“ – počeo je Turčin.

Na kraju utakmice Matijas Lesor je osetio grčeve, pošto je proveo veliki broj minuta na terenu.

„Pričao sam o tome na klupi, ali imao je motivaciju, pitao je da nastavi, dao sam mu šansu. U tom trenutku Balcerovski nije bio toliko prisutan, a Lesor je bio veoma srčan i zato sam ga pustio da nastavi“ – dodaje Ataman.

Kako je ekipa reagovala na atmosferu, objasnio je Ataman.

„Pričajući o celoj utakmicu zadovoljan sam igrom. Ova atmosfera nije laka, dala nam je dosta samopouzdanja za sledeće utakmice. Moramo da imamo to u poslednjim minutima. Moramo da naučimo da ne gubimo u produžecima. Možda je moja greška što nisam menjao igrače, ali imali smo utakmicu, a u poslednjih minut i po to je teško raditi. Iz tog razloga produžetkom smo izgubili snagu, na kraju sam dobio najviše od svog najiskusnijeg igrača Slukasa“  – istakao je Ataman.

Na pitanje da li će biti promena u rosteru i da li je ovo drim tim, Ataman je bio konkretan.

„Ne ove sezone, mi smo skroz bukirani sa igračima, ali naredne sezone ćemo biti još jači. Svi igrači su shvatili važnost Panate u ovoj ligi. Naravno možemo potpisati nove ekipe, ali cilj je da dođemo do plejofa i F4 sa ovim igračima. Naravno fale još dva igrača, Papapetru i Ernangomez, pa čekamo njih da se vrate i da budemo kompletni“ – zaključio je turski stručnjak.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter