0
Evroliga

FOTO: Starsport

PARTIZAN SLOMIO PANATINAIKOS U MEČU ZA PAMĆENJE: Bajkovit povratak Kevina Pantera (FOTO)

Objavljeno: 30.11.23 u 22:58

Neviđena drama viđena je u Areni.

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Panatinaikosa u utakmici 11. kola Evrolige u Štark areni rezultatom 92:87.

Dolaskom atinskog velikana u Beograd najavljuje se Partizanov mesec domaćinstva, pošto će crno-beli u prve tri sedmice decembra samo jednom igrati van prestonice Srbije, računajući i regionalno i evropsko takmičenje.
 

PRVA ČETVRTINA

Obe ekipe su odlično otvorile meč, konstantno se igrao koš za košem. Prvi osetniji plus za goste iz Atine bio je pri rezultatu 7:12 kada je tri slobodna bacanja realizovao Grent. Zek Ledej je fantastično započeo ovaj meč koji je u jednom momentu vezao četiri poena. na parket su u prvoj deonici ušli Aleksa Avramović i Kevin Panter. Kaboklu je imao fenomenalnu završnicu prve četvrtine, prvo zakucavanje, a zatim pogodak pod faulom. Prva deonica završena je rezultatom 20:21 za Panatinaikos.

DRUGA ČETVRTINA

Gosti su početkom druge deoonice bili dominantniji. U jednom momentu Panatinaikos se odvoji na +8 (28:36). Ekipa Željka Obradovića „kuburla“ je sa odbranom još od početka meča, pokušavali su uporno da pronađu kontinuitet. Ipak, crno-beli porbenošću uspevaju da uhvate ritam i obezbede egal (36:36) poenima Zeka Ledeja. na kraju prvog poluvremena Partizan ima pola koša prednosti 39:38.

 

TREĆA ČETVRTINA

Strašna odbrana Partizana na početku drugog poluvremena. Lesor je na samom startu vezao dva zakucavanja. zek Ledej nastavlja svoju sjajnu partiju večeras. Matijas je nekadašnji klub strašno namučio u ovoj deonici, a prekid Panatinaikosove serije prekidaju poeni nanelija (50:47). Definitivno je Zek Ledej obeležio dosadašnji meč što se crno-belih tiče, pošto je konstantno držao partizan u egalu. Dinos Mitoglu pogađa za kraj treće deonice sa poludistance i vodi Panatinaikos sa košem prednosti u završnu četvrtinu (54:56).

ČETVRTA ČETVRTINA

Izabranici Željka Obradovića katastrofalno su započeli poslednju deonicu. Gosti su se u jednom momentu odvojili na +10 (54:64), što je nateralo stratega crno-belih da uzme minut predaha za svoje igrače. Pi Džej je strašnom trojkom prekinuo ovu seriju Panatinaikosa, zatim je Kaboklu imao monstruozno zakucavanje za 59:64. Nije se predavoa Partizan, poenima Ledeja i Kabokla „parni valjak“ uspeo da se spusti na minus sedam (66:73). U poslednjim minutima meča kapiten Kevin Panter preuzima odgovornost i u 39. minutu pogađa trojku za 76:78, a zatim u poslednjim sekundama meča vodi Partizan u produžetke. 

PRODUŽETAK

Isti igrači koji su izborili dodatnih pet minuta šanse uzeli su stvar u svoje ruke I Partizanu su doneli pobedu. Dozijer, Kaboklo, pa trojka Pantera, crno-beli vodili 85:80. Lesor I Slukas su sa penala bili polovični (88:85), a Zek Ledej je na kapitenovu asistenciju odmah sa druge strane “otkinuo obruč”. Slukas je doneo nova dva poena, ali je usledio faul nad Panterom, koji je sa penala stavio tačku na meč – 92:87. 

10
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter