0
Košarka

Foto: @nuggets/X

JOKIĆ SE VRATIO SA BOLOVANJA, I ODMAH KRENUO DA RADI ONO NJEGOVO: Prava dominacija Srbina i rutinska pobeda Denvera! (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.23 u 08:22

Jokić je demonstrirao svoju izuzetnu igru s novim tripl-dablom

Nakon povrede leđa, Nikola Jokić se uspešno vratio u sastav Denver Nagetsa u utakmici protiv Hjuston Rokitsa, koju su Nagetsi završili sa ubedljivom pobedom od 134:124.

Jokić je demonstrirao svoju izuzetnu igru s novim tripl-dablom, postigavši 32 poena, uhvativši 10 skokova i zabeleživši 15 asistencija.

Pored Jokića, Porter je takođe imao sjajan učinak sa 30 poena, 10 skokova i 5 asistencija, dok se Džamal Marej vratio nakon povrede s 16 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Ovi ključni igrači Denvera zajedno su predstavljali ozbiljnu pretnju protivničkoj ekipi.

Sa druge strane, iako su se Hjuston Rokitsi trudili, nisu uspeli da zaustave dominaciju Denvera. Džejlen Grin predvodio je Rokitse sa 26 poena i devet asistencija, dok je Alperen Šengun takođe ostvario značajan doprinos sa 22 poena.

Boban Marjanović, ipak, nije dobio priliku da igra u ovom susretu za Hjuston. Denver Nagetsi su s ovom pobedom dodatno potvrdili svoju konkurentnost u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Nagetsi su vodili od početka meča, a u jednom momentu su imali višak od 29 poena, pa je jasno da nije bilo pitanje ko će pobediti. Jokić i društvo bili su glavni na parketu. Gosti su početkom drugog kvartala poslednji put bili u jednocifrenom zaostatku (44:36).

Onda su Jokić i Majkl Porter ubacili u šestu brzinu i vratili Denveru ubedljuvi prednost – 76:59. Roketsi su krajem treće četvrtine prišli na 103:93 i to je bilo sve. Odbili su taj naleta Nagetsi i bez problema priveli meč kraju.

Hjuston je posle poraza na polovičnom učinku 8-8. Denver je posle dva poraza vezao tri pobede, ima skor od 13 trijumfa i šest poraza, a za dva dana očekuje gostovanje Finiks Sansima.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter