1
Fudbal

FOTO: Twitter/Ferencvárosi TC

‘BRĐANI’ VODILI PA POSUSTALI: Pešić heroj Ferencvaroša! (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.23 u 22:57

Domaći nisu izdržali do kraja.

U okviru petog kola Lige Konferencija od 21 čas na gradskom stadionu Dubočica Leskovcu odmerili su snage fudbaleri Čukaričkog Ferencvaroša. Na kraju su gosti došli do pobede rezultatom 2:1 posle preokreta. Pogodak za ‘Brđane’ postigao je Luka Adžić u 10. minutu, dok je za mađarski tim bio precizan Zaharijaši u 83. minutu i Pešić u poslednjim minutima meča.

Prvo poluvreme:

Već u 3. minutu su gosti imali šansu kada je Markinjoš imao solo prodor po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, šutirao, ali je Filipović bio na mestu. ‘Brđani’ su iz prve akcije poveli kada je Kovač loptu pustio na levi bok do Luke Adžića, a on je sjajnim udarcem prebacio odbrnau i golmana Ferencvaroša i doveo svoj tim u vođstvo u 11. minutu.

Odmah je pretio Ferencvaroš kada je Pešić šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila preko gola. Ponovo su pretili domaći  u 17. minutu kada je Miladinović oprobao svoj šut sa distance, ali je lopta završila pravo u ruke čuvara mreže gostiju. Nisu odustajali fudbaleri Čukaričkog pa su ponovo imali šansu u 27. minutu kada je Cetković atraktivno petom proigrao Ivnovića, koji je šutirao, ali su defanzivci mađarskog tima izbacili loptu u korner.

Na kornera koji je izvei Adžić lopta se od defanzivaca Ferencvaroša odbila do Ivanovića koji bio na ivici šesnaesterca, opalio, ali je golman gostiju sa velikom nesigurnošću uhvatio loptu. Nakon toga izabranici Dejana Stankovića su preuzeli inicijativu i konsolidovali su se, ali su defanzivci Čukaričkog bili na visini zadatka.  Izdržali su domaći i na odmor otišli golom prednosti.

Drugo poluvreme:

Oba tima su krenula agresivno u drugom delu, a Ferencvaroš je imao odličnu šansu da dovede utakmicu u egal u 53. minutu kada je Listes šutirao sa desne strane šesnaesterca, ali je Filipović sjajno intervenisao. Gosti u drugom delu preuzeli inicijativu i imali konstante napade, ali je odbrana  Čukaričkog  odlično funkcionisala.

Novu odličnu priliku fudbaleri Ferencvaroša imali su u 69. minutu kada je Katona okušao svoj šut sa distance, ali je lopta otišla tik iznad prečke. U 75. minutu su gosti ponovo pretili kada je Čivić poslao loptu kazneni prosto, a Katona je prihvatio i šutirao iz okreta, međutim, nije bio dovoljno prezican. Sa druge strane i ‘Brđani’ su pretili, ali nisu uspeli da probiju bedem koji je postavio Dejan Stanković.

Velika borba vodila se do samog kraja, pokušavali gosti do dođu izjednačenja i upornost se isplatila pa su u 83. minutu fudbaleri Ferencvaroša izjednačili rezultat. Botka je sa ivice kaznenog prostora uputio centaršut u srce šesnaesterca i nakon gužve najbolje se snašao Zaharijaši koji je smestio loptu u gol.

Šansu da dođu do nove prednosti su imali domaći kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao Adetunđi, ali je lopta otišla pravo u golmana gostiju.

Ređali su se šanse za domaće, a sada je Ivanović pokušao u 90. minutu, kada je u kaznenom prostoru šutirao, ali je Dibuz ponovo bio na visini zadatka.  Pešić je u poslednjim minutima sjajnim šutem sa distance pogodio u rašlje i doveo do veoma važne pobede svoj tim.

 

1
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter