0
Košarka
Vasilije Micić

FOTO: Printscreen/YouTube

AMERI MICIĆU SPREMAJU SIKTERUŠU: Srbin bi uskoro mogao da napusti Oklahomu!

Objavljeno: 30.11.23 u 17:55

Nije dobio priliku da se dokaže

Početak Vasilija Micića u dresu Oklahoma siti Tandera nije ispunio očekivanja kako bi se to moglo očekivati. Iako svojim igrama nije razočarao, srpski košarkaš se suočava sa izazovom nedostatka minuta na terenu. Sa svega osam nastupa, Micić je u proseku provodio 12,3 minuta na parketu, postižući 3,4 poena i pružajući 2,8 asistencija.

Majk Skoto sa „HoopsHype“ portala ukazuje na to da je novajlija Kason Volas čak pretekao bivšeg MVP-a Evrolige u rotaciji, što je izazvalo spekulacije o mogućem trejdu. Micić se stoga nalazi među kandidatima koji bi mogli napustiti klub, pod uslovom da se ponudi odgovarajuća prilika.

Oklahoma siti Tander, uprkos izazovima u rotaciji, beleži odličan početak sezone sa učinkom 11-6. Šaj Gildžus Aleksander i Čet Holmgren su postali ključni igrači, a tim ima potencijal za borbu za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ova situacija otvara prostor za moguće trejdove kako bi se ojačalo jezgro tima.

Micić bi mogao biti deo takvog plana, a već se spekuliše o interesovanju Čikago Bulsa za talentovanog srpskog plejmejkera. Čikago, koji najavljuje rekonstrukciju tima, traži opcije za jačanje šuterskih sposobnosti, a Micić bi mogao biti odličan dodatak. Postoje i informacije da Bulsi razmatraju ponude za Zeka Lavina, Demara Derozana i Aleksa Karuza, što ukazuje na potencijalni „rebuilding“ u ovom klubu.

Ukoliko bi došlo do trejda ka Čikagu, Micić bi imao priliku da dobije značajniju ulogu i pokaže svoje sposobnosti u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Ostaje da vidimo kako će se situacija razvijati u narednim nedeljama i da li će srpski reprezentativac dobiti priliku za novi početak u drugom NBA timu.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter