1
Fudbal

Starsport

RANKO STOJIĆ JASAN: ‘Trener mora da ima komunikaciju sa igračima, Bahar je nema!’

Objavljeno: 29.11.23 u 11:15

‘Kompletno je promašen pripremni period.’

Fudbalski analitičar, Ranko Stojić je nakon poraza Crvene zvezde od Jang Bojsa za Arenu Sport rekao da je najveći problem na ‘Marakani’ trenerski staf.

-Jedan od problema u Zvezdi je trenerski ‘staf’. Prvi sam rekao da je dobar trener, na osnovu onoga što sam gledao (u Makabiju iz Haife) protiv Zvezde i Olimpijakosa, ali to nije moj posao. Kad se bira trener morate da znate sve karakteristike, pozitivne i negativne. Komunikacija je danas jedna od najbitnijih stvari. Sa medijima, upravom, pogotovo sa igračima, svakodnevno. Komunikacija znači motivaciju ili drugu vrstu razgovora, kada nekoga treba probuditi. On nema nikakvu vrstu komunikacije sa igračima, apsolutno nikakvu. To je ozbiljan hendikep – istakao je on.

FOTO: Starsport

Dodao je da izraelski stručnjak nije radio na fizičkoj pripremi.

-Uz to, kompletno je promašen pripremni period. Sve je obrnuo. Imao je dva meseca do Lige šampiona. Pripremao je tim za turnir u Rusiji, umesto da ga fizički priprema. I kad je Fjorentina 20 dana radila na fizici, jer će im ta fizika doneti to što je potrebno kad dođu septembar, oktobar, kad dođu loši tereni, Zvezda to nije imala. Nije imala nikakve fizičke pripreme, mnogo lutanja… To je jedan od problema Crvene zvezde. Taj problem nije lako rešiti, taj ‘staf’ mnogo košta, znamo kakvi tu problemi mogu biti. Ali i sad kad je ostao samo domaći šampionat, nisam siguran da ovaj stručni štab, koji ne poznaje ligu, može da iznese sezonu onako kako bi trebalo da iznese – smatra Stojić.

Podsetimo, šampion Srbije je poražen od Jang Bojsa rezultatom 2:0 u okviru petog kola Lige šampiona i izgubio svaku nadu za evropsko proleće.

4
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter