1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita Olimpija/Ales Fevzar

OGLASIO SE AGENT JOGIJA FERELA: Evo zbog čega američki plejmejker nije došao u Partizan

Objavljeno: 29.11.23 u 18:51

Iako je najavljeno da je sve rešeno i da će Ferel obući crno-beli dres, to se nije desilo.  

Jogi Ferel je bio najavljen kao veliko pojačanje za ekipu Partizana, međutim, američki košarkaš je ipak potpisao za crnogorsku Budućnost.

Sada se oglasio i njegov agent, Servand Taheda, koji je otkrio detalje propalog ugovora sa crno-belima.

„Malo sam uznemiren zbog čitave situacije. Moj partner je rekao (sportskom direktoru Partizana) Zoranu Saviću da će Ferel biti dostupan i pet dana kasnije sam pitao šta se desilo sa Partizanom. Nije dobio odgovor, niti ponudu, iako smo im saopštili kako je Jogi u procesu i da radim na otkupu ugovora. Sledećeg dana sam se čuo sa Zoranom i pitao: „Da li ste zainteresovani za Jogija?“ Odgovorio je potvrdno, a na moje pitanje na kom nivou, uzvratio je da mora da razgovara sa trenerom. Sutradan je izašao sa ponudom na dva meseca, uz opciju da ostane do kraja sezone“ – kaže Taheda za „MeridianSport“.  

Problem je bio finansijske prirode, iako je Ferel čak i obavio razgovor sa Željkom Obradovićem. 

„Bio sam iskren. Rekao sam to Partizanu. Dobili smo odgovor da Partizan ne može da izdvoji više para. Pričao sam nakon toga sa Jogijem koji je hteo u Partizan, želeo je da igra Evroligu. Svidela mu se ideja da dođe u Beograd, ali smatrao je ponuda nije pokazao da je dovoljno cenjen. Znaju ko je, igrao je dve godine u ABA ligi, bio je veoma dobar“

Na kraju, rekao je i da je bilo nekih teških reči od strane Partizana. 

„Partizan je imao sedam dana da izjednači ponudu. Ako zaista želiš igrača, onda to i uradiš, garantuješ celu godinu, a oni to nisu uradili. Jogi se tada odlučio za Budućnost. Kada sam to javio, poručeno je meni i mom partneru da nijedan naš igrač više nikada neće igrati u Partizanu. Zašto?“ – zaključio je agent.

1
3

1 Komentara

  1. Definitivno je drzava zavrnula slavinu i to se vidi na primeru kako je Partizan odradio prelazni rok, uz cutanje kompletnog rukovodstva. Protiv ovog zla jedino se mozemo boritii masovnoscu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter