0
Evroliga

FOTO: Starsport

LESOR IZJAVIO KAKO JE IMAO ŽELJU DA NASTAVI KARIJERU U PARTIZANU: „Moj cilj je bio da ostanem, pričali smo mnogo puta“

Objavljeno: 29.11.23 u 20:20

„Čekao sam do kraja sezone da sednemo sa timovima i pričamo. Kada se sve završilo, pregledali smo ponude i Panatinaikosova je bila ono što nam se svidelo“

Francuski centar Matijas Lesor, košarkaš Panatinaikosa, vraća se u Beograd u četvrtak na gostovanje Partizanu.Ovo će biti prvi put da se Lesor vraća na mesto gde je imao uspehe dok je bio član Partizana. Utakmica između Partizana i Panatinaikosa igra se u četvrtak od 20:45 u Štark areni.

„Naravno da sam razmišljao o tom trenutku, posebno sada. Prvo što sam pogledao u kalendaru bilo je kada idemo u Beograd. Srećan sam što se vraćam tamo, što ću videti ljude koje volim. Biće specijalno. Ne znam tačno šta da očekujem, ali biće zanimljivo“, rekao je Lesor za Meridian sport.

Bivši centar Partizana objasnio je i kada je shvatio da će PAO biti njegova nova stanica u karijeri.

Kada sam saznao da ne ostajem u Partizanu. Moj cilj je bio da ostanem, pokušali smo da pronađemo rešenje sa klubom, pričali mnogo puta. Ali, kada mi je postalo jasno da od toga neće biti ništa, rekao sam agentu da se okrenemo drugim klubovima. Čekao sam do kraja sezone da sednemo sa timovima i pričamo. Kada se sve završilo, pregledali smo ponude i Panatinaikosova je bila ono što nam se svidelo„, objasnio je Lesor.

Potom je uporedio saradnju sa Erginom Atamanom i Željkom Obradovićem.

Sve je drugačije! Drugačija košarkaška filozofija, perspektiva iz koje se gleda, drugačije im timovi igraju… Sve! Ataman je tip trenera koji veruje igračima u smislu da ih pušta da kreiraju, imaju više slobode, dok je Željko neko iz čijeg sistema dolaze rezultati. Dvojica različitih, ali velikih trenera. Blagoslov je što sam radio sa obojicom„.

Osvrnuo se i na trenutnu formu bivšeg kluba, koji u Evroligi ima 4-6.

Iskreno, nisam znao šta da očekujem od Partizana. Kostur tima je ostao, ali su istovremeno neki važni igrači otišli. Znate, igrati za Željka nije lako, na početku može da bude konfuzno. Potrebno je prilagoditi se na sistem, ali kada se potpuno posvetiš tome i shvatiš, košarka postaje laka. Videćemo kako će napredovati„.

Lesor je iz Beograda otišao kao šampiona ABA lige, miljenik crno-belih navijača, a upitan je šta bi promenio da može iz vremena kada je nosio dres Partizana.

Ne bih se tukao u Madridu. Jedino to! Sklonio bih Kevina. To je nešto što bih promenio, ali mora da se zna da je i cela ta slika deo onoga što je činilo zajedništvo tog tima. Cela ekipa se uključila kada se desila ta situacija„, rekao je Matijas, prisećajući se trenutka sa prošlosezonskog meča protiv Real Madrida u Top 8.

36
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter