0
Fudbal

FOTO: Starsport

UGRINIĆ OTKRIO DA LI JE DOBIO POZIV OD PIKSIJA: Sa posebnom emocijom pričao o Srbiji!

Objavljeno: 29.11.23 u 09:15

Srbin iz Švajcarske nastavlja svoj evropski san.

Sinoć su fudbaleri Jang Bojsa obezbedili plasman u Ligu Evrope pobedivši Crvenu zvezdu rezultatom 2:0 u okviru petog kola Lige šampiona. Jedan od onih koji su imali sjajan učinak na terenu je i igrač švajcarskog tima sa srpkim korenima, Filip Ugrinić koji je za Meridian Sport govorio nakon susreta.

-Lep je osećaj. Ovo je bila važna utakmica. Malo mi je žao što oba kluba nisu zajedno prošla dalje. Ali, još jednom moram da se osvrnem na Zvezdine navijače. Oni prave fenomenalnu atmosferu. Želim Crvenoj zvezdi sve najlepše u budućnosti. Od početka se znalo da ćemo se mi i oni boriti za treće mesto i plasman u Ligu Evrope. Malo mi je stvarno žao što je tako, ali to je fudbal – jasan je.

Ugrinić rođen u Lucernu, ali su mu roditelji iz Srbije, pa je samim tim imao pravo da igra za ‘Orlove’ za koje je u jednom trenutku izrazio želju da igra. Međutim, umesto svoje zemlje poreklo izabrao je Švajcarsku, a oktrio je da li je bilo poziva od selekotra  Dragana Stojkovića Piksija.

-Ljudi iz Fudbalskog saveza Švajcarske su pričali sa mnom. Nije istina da su me iz Srbije kontaktirali pre više od mesec dana. Javili su se tek dve nedelje pre reprezentativne pauze. Tad sam već doneo odluku. Ne želim ništa loše da kažem, ništa protiv Srbije naravno. Da su zaista bili u kontaktu sa mnom onda bi selektor znao kako se zovem – poručio je Ugrinić sa posebnom emocijom.

8
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter