0
Evroliga

Head Coach Ergin Ataman Istanbul during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Anadolu Efes Istanbul at Aleksandar Nikolic Hall on March 08, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LUKAVI ATAMAN O OBRADOVIĆU: „Uvek sam govorio ljudima da sam naučio mnogo od njega“

Objavljeno: 29.11.23 u 23:50

„Imam veliko poštovanje prema Željku kao treneru“

Ergin Ataman, trener Panatinaikosa, najavio je susret sa Partizanom u 11. kolu Evrolige ističući posebno poštovanje prema Željku Obradoviću. Ataman je naglasio da očekuje težak meč u Arni, bez obzira na trenutnu formu Partizana.

Željko Obradović, najtrofejniji trener u istoriji evropske košarke, predstavlja izuzetno poštovanje za sve trenere, uključujući i Atamana. Ova izjava odražava i sportski duh u kojem se rivalitet izražava kroz uzajamno poštovanje između stručnjaka, čak i uoči zahtevnih utakmica.

Imam veliko poštovanje prema Željku kao treneru. On je najtrofejniji trener u Evropi. Takođe, poštujem ga i kao osobu. Možda ga neko vidi pored terena i pomisli kako je strog i nervozan, ali kada nije u dvorani, onda je uvek prijateljski nastrojen. Imali smo neke trenutke, naročito kada sam ja vodio Galatasaraj i Fenerbahče protiv njegovog Fenerbahčea – bili su tu veliki derbiji. Dolazilo je i do problema, ali bismo to veoma brzo rešili. Uvek sam govorio ljudima da sam naučio mnogo od Obradovića. Kada sam ja počeo da budem trener, on je već bio evropski šampion i čast mi je bila da se takmičim protiv njega. Napredovao sam kao trener zbog utakmica sa njim„, rekao je Ataman za Sportklub.

On je upitan i šta je naučio od Obradovića.

Kako da čltam stragegiju. On veoma dobro menja odbrane… Ponekad igra sa petoricom bekova. Ja znam da moram da budem spreman kada igram protiv njegovog tima. Sa svojim stručnim štabom stalno analiziram njegove utakmice„, rekao je Ataman.

PAO pred ovaj okršaj ima skor 6-4 i u seriji je od četiri pobede, dok je Partizan na učinku 4-6.

Standings provided by Sofascore
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter