0
Evropske lige

FOTO: FK PARTIZAN

VELIKA PROMENA ZA FUDBAL: VAR će doživeti radikalne izmene u budućnosti!

Objavljeno: 28.11.23 u 19:11

Dobiće mnogo širu primenu

Novi pravilnik u vezi s VAR sistemom u fudbalu mogao bi značajno uticati na trajanje utakmica, uvodeći dodatne aspekte igre pod budnim okom VAR sobe. Ove promene, iako trenutno nisu usvojene, potencijalno bi mogle doneti dodatne izazove i dinamiku u svet fudbalskih nadmetanja.

Prema predloženim pravilima, sudije će imati mogućnost korišćenja VAR sistema i u situacijama koje do sada nisu bile obuhvaćene. Osim spornih situacija i odluka, sada će VAR biti uključen i prilikom slobodnih udaraca, kornera, kao i kod donošenja odluka o izricanju žutih kartona.

Iako ova pravila još nisu stupila na snagu, planirano je da prođu kroz probni period kako bi se procenila njihova efikasnost i uticaj na kvalitet suđenja. Ako se pokažu korisnim tokom probnog perioda, može se očekivati da će se ova pravila proširiti na fudbalske terene širom Evrope.

Jedan od mogućih efekata ovih promena može biti produženje trajanja utakmica zbog dodatnog vremena koje će biti potrebno za pregledavanje snimaka u različitim situacijama. Ovo će zahtevati prilagođavanje kako igrača, tako i navijača, na moguće duže trajanje fudbalskih nadmetanja.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter