2
Fudbal

FOTO: Starsport

NOVA RUNDA SRPSKIH KLUBOVA U EVROPI: Zvezda ima najlakši zadatak, dok je pred TSC-om najteži! (FOTO)

Objavljeno: 28.11.23 u 14:15

Veoma bitan momenat za domaći fudbal.

Danas počinje peto kolo evropskih takmičenja, a srpski klubovi još uvek nisu ostvarili pobedu. Do sada su osvojena svega dva pobeda, pošto je Crvena zvezda remizirala protiv Jang Bojsa Beogradu 2:2, a takođe su i fudbaleri TSC-a istim rezultatom odigrali nerešeno protiv Olimpijakosa. 

Večeras priliku da donese prvi trijumf za domaće timove ima tim iz Ljutice Bogdana koji od 21 čas u Bernu igra protiv švajcarskog tima. Od svih naših klubova čini se da ‘crveno-beli’ imaju najlakši zadatak jer igraju protiv desetkovanih ‘Mladih momaka’ koji moraju da idu na megdan srpskom šampionu bez petorice prvotimaca. 

FOTO: Starsport

Pobednik u ovom duelu obezbediće evropsko proleće, tako da je ulog dvostruki, a sigurno nas očekuje pravi fudbalski spektakl. Sa druge strane najteže će sigurno biti izabranicima Žarka Lazetića koji u Ligi Evrope na svom stadionu dočekuju Vest Hem od 18:45. Topolčanima je ovo prva sezona u Evropi, a protiv Olimpijakosa su izvukli istorijski bod.

FOTO: Starsport

I onaj ko još čeka na prve bodove na starom kontitentu je Čukarički koji u četvrtak u Leskovcu igra protiv Ferencvaroša. Tim sa Banovog brda je odigrao hrabro protiv Fiorentine na domaćem terenu gde su izgubili 1:0, ali je nedostajao faktor sreće i iskustva, koji je vrlo bitan u ovakmim mečevima. 

FOTO: FK Čukarički

Koeficijent Srbije je pao, tako da bi u ovoj rundi osvajanje bodova i eventualne pobede popravile utisak naše zemlje koja je u padu, a to znači da će šampion države ponovo morati kroz kvalifikacije do Lige šampiona.

0
1
2 Komentara
  1. TSC nema nikakve sanse jer igraju kukavički u Evropi kao i nasa reprezentacija i večina klubova.Neki dan sam gledao kadete Zvezde i shvatio da genetski mi pripadamo ofanzivnom naprednom fudbalu gdje ti mladi momci igraju brzo unapred sa idejom i razmisljanjem a kad dođu u starije kategorije „strucnjaci od njih prave lijene ,spore i nazadne igrace sa samo jednom idejom „vratiti loptu u nazad“sto niko normalan ko i nesto vredi ne radi.Dakle neko će morati da razmisli kakvim antitalentima daju trenerske diplome.A Barak Bunker će do 80 minuta igrati sa 8 defanzivaca jer ni on izgleda nista ne zna drugo.

    0
    0
    Odgovori
  2. TSC nema nikakve sanse jer igraju kukavički u Evropi kao i nasa reprezentacija i večina klubova.Neki dan sam gledao kadete Zvezde i shvatio da genetski mi pripadamo ofanzivnom naprednom fudbalu gdje ti mladi momci igraju brzo unapred sa idejom i razmisljanjem a kad dođu u starije kategorije „strucnjaci od njih prave lijene ,spore i nazadne igrace sa samo jednom idejom „vratiti loptu u nazad“sto niko normalan ko i nesto vredi ne radi.Dakle neko će morati da razmisli kakvim antitalentima daju trenerske diplome.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter