0
Evrokupovi

FOTO: Starsport

VIKI GOVORIO U PIKSIJEVOM STILU PRED MEČ SA ZVEZDOM: Možemo mnogo, ali ništa ne moramo!

Objavljeno: 27.11.23 u 16:11

Ovako je i selektor govorio pre debakla u Kataru pre tačno godinu dana.

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas igraju možda i ključnu utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Jang bojsa.

 

Pobednik ovog duela gotovo sigurno u džepu ima proleće u Ligi Evrope.

Na konferencije za medije, šef struke domaćih, Rafael Viki, rekao je sledeće.

Ne osećam nikakav pritisak. Nikada ne prilazim utakmicama sa idejom da nešto moramo, već sa idejom da smo sposobni da to i uradimo. A, pobedom možemo da napravimo nešto veliko. Tako da pritisak nije ništa veći nego na ostalim utakmicama. Samo treba da namestimo glavu tako da verujemo da možemo”, kaže Viki na konferenciji za novinare pred okršaj petog kola Grupe G Lige šampiona.

Ta utakmica nam daje samopouzdanje. Videli smo da smo jednaki. Stvorili smo nekoliko zaista dobrih šansi. U taj meč smo ušli sa svešću da možemo da uradimo nešto veliko. Ovo sada je sjajna prilika za nas da i dogodine igramo međunarodni fudbal. Ali znamo da je protivnik jak tim, sa mnogo potencijala u napadu”.

Ne razmišljam više o rezultatu iz Beograda. Naravno, raspoloženje posle utakmice nije bilo dobro, bili smo razočarani, jer dugo smo vodili i na kraju uzeli samo bod”.

Neće trenirati sa nama nekoliko nedelja. Očekujemo da se vrati u januaru”.

Bilo je raznih problema za Švajcarce za vikend.

Niko ne voli da gubi. Svi smo bili frustrirani i razočarani, nikad nije dobar trenutak da izgubiš. Nijedan trener neće rei: Dobro je što smo izgubili dva dana pre Lige šampiona. Postoje razlozi i zašto se protiv Ciriha stvari nisu odvijale kako smo zamislili. Razgovorali smo o tome i znamo šta treba da radimo drugačije. Okrećemo novi list i fokusiramo se na narednu utakmicu. Nadam se da ovaj poraz neće uticati na sledeći meč. Sve one stvari koje su nam do sada donosile prevagu treba sutra da prikažemo na terenu. I nikako ne smemo da razmišljamo o tome šta je bilo loše za vikend”, kaže Viki.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter