0
Dejvis kup

FOTO. Starsport

NOVAK JE UPLAŠEN: Legendarni Italijan nahvalio Sinera, pa opleo po Novaku

Objavljeno: 27.11.23 u 08:45

„Bio je kao riba na suvom“

Teniska reprezentacija Italije uspela je da osvoji Dejvis kup po drugi put, pošto su u Malagi u finalu savladali ekipu Australije sa 2:0.

Junak ove pobede je Janik Siner koji je uspeo da spasi tri meč lopte protiv Novaka Đokovića u polufinalnom duelu, i onda pomogne svom timu da posle skoro 50 godina dođe do titule.

Ova titula je shodno tome glavna tema u Italiji, a Corriere donosi intervju sa legendarnim teniserom Adrianom Panatom koji je bio jedan od aktera osvajanja Dejvis Kupa pre skoro 50 godina. Sada je Panata je izneo svoje utiske o ovogodišnjem Dejvis Kupu.

„Janik je sada došao na milimetar od Đokovića, danas igraju na ravnoj nozi. Spašavanje tri meč lopte je podvig unutar podviga. Sledeći put će Janik biti u prednosti: Srbin je uplašen. Propustio je prvu meč loptu u polufinalu zbog nedostatka hrabrosti: tamo morate ući na Jannikovu drugu, a ti si Đoković! Umesto toga, ostao je da čeka grešku. I to mu nije škodilo. Ovaj detalj je vrlo značajan.“

Panata je potom upitan i za italijanski dubl. On je ponovo uporedio Italijane sa srpskim timom.

„Dubl je čudna igra, možete je igrati kao singl igrač, s obzirom da je Kecmanović dobar. Ali čak i Đoković u dublu u subotu bio je kao riba na suvom. Od Holandije do Srbije, Janik je pokazao da uči dinamiku dubla: izlazi pravovremeno, dobar je na mreži.“

On je istakao da je upravo Siner bio „tajno oružje“.

„On je inteligentan. Koristio je svoje oružje, servis i forhend, udarajući zastrašujuće udarce, ali eksperimentisao je i sa novim stvarima na mreži, specijalitetu kojem retko pridaje pažnju.“

On je osvajač Grand Slam turnira, pobedivši na Rolan Garosu 1976. godine, i jedini je italijanski muškarac u Open eri koji je osvojio singl titulu na Grand Slam turniru. Panata je takođe jedini igrač koji je ikada pobedio Bjorna Borga na Rolan Garosu, i to čak dva puta.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter