0
Košarka

FOTO: FIBA

FIBA DONELA ODLUKU: Evo gde će se igrati završni turnir kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu!

Objavljeno: 27.11.23 u 14:11

Sada je jasno ko će imati prednost domaćeg terena

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je domaćine kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu sledeće godine. Četiri zemlje su odabrane za domaćinstvo ovih važnih događaja, a to su Grčka, Letonija, Portoriko i Španija.

Borbe za osvajanje olimpijske vize odigraće se od 2. do 7. jula 2024. godine u Pireju, Rigi, San Huanu i Valensiji. Ukupno 24 reprezentacije iz različitih delova sveta takmičiće se na četiri FIBA Olimpijska kvalifikaciona turnira, gde će pobednici osigurati svoje mesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Učesnici kvalifikacionih turnira uključuju zemlje poput Španije, Letonije, Italije, Grčke, Srbije, Brazila, Australije, SAD-a i mnoge druge. Sedam reprezentacija već se kvalifikovalo direktno na Olimpijske igre na osnovu rezultata sa Mundobasketa, dok su domaćin Francuska, Japan, Nemačka, Kanada, Australija, SAD i Južni Sudan već sigurni učesnici.

Žreb za FIBA Olimpijske kvalifikacione turnire održaće se ovog ponedeljka od 19 sati, čime će početi uzbudljivu fazu priprema za nadmetanje najboljih svetskih košarkaških ekipa u nadi da će osvojiti prestižnu olimpijsku medalju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter