0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKARIČKI SLAVIO NA ‘ČAIRU’: Đorđević debitovao porazom na klupi Radničkog!

Objavljeno: 26.11.23 u 16:56

Dobra partija ‘Brđana’.

Fudbalari niškog Radničkog dočekali su Čukarički danas od 15 časova u okviru 16. kola Mozzart Bet Superlige Srbije na stadionu ‘Čair‘. Izabranici Igora Matića pobedili su rezultatom 2:0 golovima Ivanovića u 48. minutu i Kovača u 77.

Prvo poluvreme:

Tim sa Banovog brda krenuo je silovito sa više koncentracije i boljom inicijativom i već u 6. minutu je Marko Docić šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Dragan Rosić bio na visini zadatka. Imao je i Radnički svojih prilika, ali daleko od opasnosti po gol  Filipovića. Izabranici Igora Matića imali su veću inicijativu i diktirali tempo igre.

Nastavili fudbaleri Čukaričkog sa konstatnim napadima i opsedanjem gola domaćina tokom čitavog prvog dela, ali su se  Nišlije  odlično branile. Imao je Radnički prvu ozbiljniju šansu u 29. minutu kada je lopta došla do Škrbića u šesnaestercu, ali se on nije snašao i šutirao preko gola. 

Novu priliku ‘Brđani’ su imali u 39. minutu kada je nakon kornera lopta pala na peterac, a Subotić je loše zahvatio, a Rosić je sprečio novi pogodak i uhvatio loptu. Izdržao je Radnički napade Čukaričkog i na odmor se otišlo rezultatom 0:0. 

Drugo poluvreme:

Gosti su u 48. minutu poveli posle sjajne akcije kada je Miladinović povukao napad svojim prodorom po desnoj strani, potom uposlio Nikčevića koji je bio u kaznenom prostoru, a on na drugoj stativi pronašao Ivanovića koji je smestio loptu u mrežu. Nastavili su gosti sa odličnom igru, pa su u 54. minutu preko Nikčevića mogli do veće prednosti, kada je on šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Petrović loptu izbacio glavom sa gol linije.

Opet su pretili ‘Brđani’ u 62. minutu kada su iskoristili rupu u odbrani Radničkog Ivanović ušao u šansu kada je bio oči u oči sa Rosićem, ali je čuvar mreže domaće ekipe izašao kao pobednik. Uspeo je u nastavku tim sa Čaira da se konsoliduje, ali su defanzivci Čukaričkog bili na visini zadatka i odlično radili svoj posao. 

Napadač Nišlija, Sava Petrov imao je najbolju šansu za izjednačnje u 74. minutu kada je Filipović nesmotreno reagovao i ispustio loptu, a fudbaler Radničkog je naleteo na nju, šutirao, ali je golman ‘Brđana’ ispravio svoju grešku, tako što je odbranio udarac. Usledila je kazna gostiju i na centaršut Nikčevića sa desne strane u kazenom prostoru na nju je naleteo Kovač koji je smestio u gol. 

 

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter