0
Košarka

FOTO: Twitter/MiamiHEAT

OVO NIKOME SEM SPOLSTRI NIJE JASNO: Zašto Jović igra poziciju centra?

Objavljeno: 26.11.23 u 12:46

Odluka trenera Spolstre da eksperimentiše s Jovićem na neobičnoj poziciji izazvala je podeljena mišljenja

Nikola Jović, mladi srpski košarkaš koji je nedavno dobio priliku da zaigra za ekipu Majamija u NBA ligi, suočava se s neočekivanim izazovima na terenu.

Nakon solidnih nastupa u razvojnom timu i poziva u prvi tim, trener Erik Spolstra odlučio ga je koristiti na neobičnoj poziciji – kao centra. Ova odluka izazvala je iznenađenje među navijačima i ljubiteljima košarke.

Iako je Jović dobio značajnu minutažu u nedavnom porazu od Bruklina, bilo je očigledno da mu uloga centra nije najprikladnija. Sa samo jednim postignutim poenom, šest skokova i pet asistencija, vidljivo je da se Jović suočava s izazovima na novoj poziciji.

Reakcije navijača na društvenim mrežama odražavale su neslaganje s trenerovom odlukom. Neki su predlagali da se Jović premesti na drugu poziciju, poput krilnog centra, krila ili čak beka, kako bi bolje iskoristio svoje veštine.

Odluka trenera Spolstre da eksperimentiše s Jovićem na neobičnoj poziciji izazvala je podeljena mišljenja. Iako su neki navijači izrazili neslaganje s ovim pristupom, drugi su podsećali na Spolstrinu sposobnost transformacije igrača i postizanja uspeha u prošlosti. Džimi Batler, vođa ekipe, posetio je nedavni meč Razvojne lige kako bi podržao Jovića, izražavajući veru u njegov potencijal kao naslednika liderske uloge u timu. Ipak, sugerisao je da bi Joviću možda bolje odgovarala niža pozicija, omogućavajući mu dodatni prostor za razvoj svojih veština.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter