0
Fudbal

FOTO: Twitter/Lega Serie A

BEZ POBEDNIKA U DERBIJU ITALIJE: Inter zadovoljniji bodom! (VIDEO)

Objavljeno: 26.11.23 u 22:39

Dva potpuno različita poluvremena.

U okviru 13. kola  Serije A odigrao se 250. legendarni derbi Italije između Juventusa Intera koji je počeo od 20:45. Na kraju susreta bilo je nerešeno 1:1, a strelci na utakmici bili su Dušan Vlahović u 27. minutu za ‘Staru damu’ Lautaro Martinez u 33. 

Prvo poluvreme:

Prvu priliku na utakmici je imao Inter u 4. minutu kada je Damfris uputio centaršut, a glavom šutirao Tiram, ali pravo u golmana  Juventusa. Nakon toga ‘Stara dama’ je preuzela inicijativu, a Federiko Kijeza je u 16. minutu nakon dodavanja Rabijoa šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov pokušaj završio pored gola.

Uzvratili su ‘Neroazuri’ u 18. minutu kada je nakon centaršuta Damfrisa sa desnog boka na drugoj stativi je Martinez glavom šutirao, međutim pravo u ruke Šćesnog. U nastavku je uglavnom bila oprezna igra oba tima na sredini terena. Poveo je Juventus u 27. minutu golom Dušana Vlahovića kada je Kijeza imao odličan solo prodor i dodao u kazenom prostoru srpskom reprezentativcu koji je posle dva ipo meseca bio precizan.

Uzvratio je Inter u 33. miutu kada je Tiram probio po desnoj strani, a potom uputio pas ka Martinezu koji je iz prve šutirao i bio precizan. Do kraja prvog dela oba tima igrala se oprezno pa se odmor otišlo rezultatom 1:1.

Drugo poluvreme:

Odmah na startu drugog dela Inter je imao priliku kada je Barela proigrao Mihtarijana, a on iz prve uposlio Tirama koji je loše zahvatio loptu, čuvar mreže Juventusa bez većih poteškoća uhvatio loptu. Nakon toga ponovo je usledilo nadmudrivanje na sredini terena bez većih rizika. 

Drugo poluvreme nije bilo toliko interesatno kao prvo, oba tima su bila oprezna bez većih srljanja sa dosta sporijim tempom. Do kraja susreta se nije ništa uzbudljivo dogodilo, a gledali smo potpuno dva raličita poluvremena. Ovaj remi više odgovara  Interu  pošto je vodeći tim u domaćem šampionatu sa 32 bodova, dok Juventus ima dva manje i nalazi se na drugom mestu.

Standings provided by Sofascore
1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter