0
Evropske lige

Foto: Printscreen/YouTube

BJELICA NA KLUPI UNIONA: Hrvat dobio posao ispred legende Real Madrida, da li učesnik Lige šampiona može da izbgne ispadanje iz Bundeslige? (FOTO)

Objavljeno: 26.11.23 u 13:48

Nenad Bjelica, star 52 godine, prethodno je bio angažovan u turskom Trabzonu

Hrvatski fudbalski stručnjak Nenad Bjelica zvanično je imenovan za novog glavnog trenera Union Berlina, potvrdio je nemački klub. Ova odluka doneta je nakon što je Bjelica konkurisao zajedno s poznatim imenima poput Raula i Olivera Glasnera, a on se istakao kao kandidat koji će preuzeti vođstvo nakon odlaska Ursa Fišera.

Fišer je nedavno sporazumno raskinuo saradnju s klubom zbog katastrofalnih rezultata na početku sezone. Union Berlin, koji se takmiči i u Ligi šampiona po prvi put u svojoj istoriji, zatekao se u začelju tabele Bundeslige s nizom od 12 uzastopnih poraza.

Nenad Bjelica, star 52 godine, prethodno je bio angažovan u turskom Trabzonu. Njegova trenerska karijera započela je 2007. godine kada je bio trener-igrač austrijskog Kerntena. Nakon toga, vodio je Austriju iz Luštenaua do 2010. godine, a potom je u periodu od 2008. do 2010. godine podigao Volsberger od trećeg do prvog ranga takmičenja. Bio je na čelu Austrije iz Beča, vodeći je do grupne faze Lige šampiona u sezoni 2013-14. Takođe, bio je trener Specije, Leha iz Poznanja, zagrebačkog Dinama, Osijeka i Trabzona.

Dolazak Bjelice u Union Berlin predstavlja novu fazu u njegovoj trenerskoj karijeri, a navijači s nestrpljenjem očekuju njegov doprinos u vođenju tima ka boljim rezultatima.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter