0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

CRVENA ZVEZDA SRUŠILA VOJVODINU: Bukari crveno-belima smanjio zaostatak za Partizanom (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.23 u 18:04

Golovima Osmana Bukarija, Zvezda je pobedila Vojvodinu u gostima 

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Vojvodine rezultatom 2:1 u Novom Sadu u okviru 16. kola Super lige Srbije.

Nakon ovog kola Zvezda je smanjila zaostatak za Partizanom na tri boda, dok Vojvodina deli četvrto mesto sa ekipom Mladosti iz Lučana.

PRVO POLUVREME:

Meč na „Karađorđu“ počeo je u nešto izmenjenom sastavu, a već u 3. minutu ovog derbija Crvena zvezda povela je golom Osmana Bukarija, koji je dobio je loptu na desnoj strani, ušao u šesnaesterac i uputio udarac u desni ugao koji je bio neodbranjiv za Carevića.

U 11. minutu crveno-beli su imali šansu da dupliraju prednost, ali je Hvang pogodio prečku. Fudbaleri Vojvodine su već u 12. minutu uspeli da realizuju napad i uz malu pomoć VAR-a izjednače rezutat. U 25. minutu teren je zbog povrede morao da napusti Mateus Indijo, dok je njegovo mesto na terenu zauzeo Kembel. Osman Bukari nastavlja da cepa mrežu Vojvodine, pa u 26. minutu postiže svoj drugi gol na meču posle grešaka fudbalera Novosađana u svom kaznenom prostoru. U 37. minutu Nikolić je pokušao da ponovi Bukarijevu majtoriju, međutim, lopta odlazi preko gola. Vukanovićevim pokušajem sa 25 metara i promašajem se završava prva deonica ovog fenomenalnog derbija.

DRUGO POLUVREME:

Druga deonica utakmice nije bila zanimljiva kao prva. U 48. minutu Kembel je šutirao sa nekih 10-ak metara, ali bezuspešno. Minut nakon njegovog pokušaja trener Vojvodine Ranko Popović zaradio je žuti karton zbog protesta. Zvezda je u 51. minutu imala lepu šansu da poveća vođstvo, ali je Ivanićev šut sa nekih 17 metara završio tik pored stative. U 62. minutu na teren za crveno-bele su ušli Mijatović i Mijailović umesto Endijaea i Stamenića, zatim se Bahar i u 70. minutu odlučio da izvede Kangu i uvede Lučića, koji je u 75. minutu imao odličnu šansu za gol. Popović je u 65. minutu umesto Malbašića i Radulovića na teren izveo Ivanovića i Nikolića. Finiš utakmice naterao je Baraka Bahara da iz igre izvede najboljeg pojedinca meča i pojača defanzivu uvođenjem Uroša Spajića, kako bi sačuvao sva tri boda.  Igrao se 90. minut kada je na intervenciju 4. sudije isključen pomoćni trener Vojvodine.

Standings provided by Sofascore

SASTAVI

Vojvodina: Carević – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Giorbelidze – Salgueiro, Milosavljević – Radulović, Zukić, Malbašić – Vukanović

Crvena zvezda: Glazer – Nedeljković, Điga, Dragović, Nikolić – Stamenić – Bukari, Kanga, Hvan, Ivanić – Endijaje 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter