0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

ARSENAL IZVUKAO BODOVE PROTIV BRENTFORDA: Čelsi razbijen na severu Engleske! (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.23 u 20:35

Zanimljivom utakmicom završen današnji program.

Arsenal je na gostovanju Brentfordu uspeo da slavi minimalnim rezultatom i tako izbio na vrh tabele, jer su ranije danas remizirali Mančester siti i Liverpul.

Meč je većim svojim delom kontrolisan od strane gostiju, ali su domaći imali nekoliko izvanrednih prilika, pa je pravo malo čudo kako je rezultat na kraju na semaforu bio onaj minimalan. 

Naime, Topdžije su povele krajem prvog dela, ali je VAR kasnije poništio taj pogodtak, da bi jedini regularan gol na meču bio viđen na isteku devetesetog minuta, a postigao je često osporavani Kai Haverc.

Arsenal je sada prvi sa bodom više od najbližih pratilaca, dok je Brentford na 11. mestu i deluje da neće strepeti ni za opstanak, ali ni Evropa nije realnost za tu ekipu.

 

Ipak od zanimljivo je bilo i na severu Engleske u malom derbiju kola.

Uoči 13. kola Premijer lige, stručnjaci su sproveli 10.000 simulacija kako bi predvideli ishod sezone, postavljajući Čelsi na deveto, a Njukasl na šesto mesto. Već krajem novembra, Čelsi, nekadašnji evropski šampion, suočava se s katastrofom nakon ubedljivog poraza od Njukasla od 4:1 na Sent Džejms Parku.

Mauricio Poketino, trener Čelsija, s velikim očekivanjima od talentovanih igrača i visokim finansijskim ulaganjima, nije uspeo stvoriti hemiju potrebnu za uspeh. Tim sada deluje daleko od sjaja i dominacije iz prošlih godina, bacajući senku na vlasništvo Romana Abramoviča.

Uprkos Njukaslovom manjem budžetu, menadžer Edi Hou izgradio je konkurentan tim. Njihova ubedljiva pobeda protiv Čelsija pokazuje da pristup kluba iz Njukasla, iako  je nešto skromiji u finansijskom smislu, donosi rezultate. Hou, iako je ovog leta potrošio oko 150 miliona evra, ostao je bez najskupljeg pojačanja Sandra Tonalija zbog suspenzije, dok je Čelsi, s izdvajanjem preko 460 miliona evra, trenutno bliži zoni ispadanja nego mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Ova situacija baca svetlo na različite pristupe vođenju klubova, a Njukasl, sada pod arapskim vlasništvom, pokazuje se kao ozbiljan kandidat za povratak u elitno takmičenje. Pitanje je da li će Njukasl iskoristiti potencijalnu prekretnicu sezone i dodatno se pojačati u januaru.

Standings provided by Sofascore

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter