0
Evroliga

FOTO: Starsport

„UGOVOR SAM POKLONIO ZVEZDI“: Tomić otvoreno o napuštanju crveno-belih i utakmici u Beogradu

Objavljeno: 24.11.23 u 14:36

Bivši trener crveno-belih pričao je o bivšem klubu

Meč između Crvene zvezde i Olimpije u okviru 10. kola Evrolige će biti poseban iz nekoliko razloga, a jedan od njih je povratak Milana Tomića u Beograd, bivšeg trenera crveno-belih, koji sada radi kod Etorea Mesine u stručnom štabu. 

O razlozima zbog koji je napustio šampiona Srbije, govorio je u intervjuu za „Meridijan sport“.

„Kada se desio razlaz, ceo ugovor sam poklonio Zvezdi. Nisam tražio ništa osim onoga što sam zaradio. Mogao sam da ostanem do kraja sezone, ali osetio sam da nešto ne valja unutar tima. Borio sam se, ali postojali su određeni problemi. Nikada nisam pričao o detaljima, pa neću ni sada. Ja sam to uradio zbog Crvene zvezde. U tom trenutku je bilo najbolje za klub da odem, a da dođe drugi trener, da bi Zvezda do kraja sezone mogla da uradi nešto. Desio se kovid, pa sezona nije ni završena. Nikada se nisam plašio svojih poteza. Ponavljam, nikada nisam tražio nijedan evro osim onoga što sam odradio do trenutka dok sam bio u klubu“ – rekao je Tomić.

Zatim je rekao i da je u dobrim odnosima sa prvim čovekom Crvene zvezde.

– Ja sam i dalje u sjajnim odnosima sa Nebojšom (Čovićem) i svim ljudima u Zvezdi.

Za period u Crvenoj zvezdi, Tomić kaže da je jedan od najtežih u istoriji kluba.

„To je bila jedna od najtežih sezona za klub. Jer da se ponovo nije osvojila ABA liga, drugi put zaredom, ne bi se igrala Evroliga, što je mogao da postane veći problem. Morao sam odmah da vratim klub u najjače takmičenje, sa budžetom koji nije bio preveliki. Mnogo teška sezona, veliki pritisak, ali to meni ne smeta. Hvala Bogu završilo se sve na najbolji način“ – kazao je on i istakao da bi jednog dana mogao da se vrati među crveno-bele:

„Nikad nemoj da kažeš – ne. Uvek sam spreman za razgovor, zašto da ne.“

Kosarka Euroleague season 2019/2020
Crvena Zvezda v Fenerbahce Istanbul
head coach Milan Tomic (R) Nebojsa Ilic (C)
Beograd, 10.10.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Tomić je neko ko dobro poznaje trener Crvene zvezde, Janis Sferopulosa, sa kojim je sarađivao u Olimpijakosu.

„Pričali smo kada je potpisao za Zvezdu. Razgovarali smo u vezi Beograda i života, a rekao sam mu sve najlepše i najpozitivnije o klubu. Osim toga što smo sarađivali četiri godine u Olimpijakosu, Janis je moj veliki prijatelj, ali ćemo biti na različitim stranama i svako će se boriti za pobedu svog tima. Posle utakmice možemo na kafu. Džentlmen, gospodin sa manirima. Pogledajte kako se ponaša pored klupe, nikada ne možete da vidite da radi nešto što je vansportski. Kontroliše emocije i uvek zna kada i kako da popriča sa igračima. Što se tiče košarkaškog znanja, mislim da nije potrebno govoriti o njegovim kvalitetima. Cela Evropa zna kakav je trener Janis Sferopulos.“

Kada je reč o trenerskom poslu, ocenio bi da bi istog jednog dana mogao da se prihvati i Miloš Teodosić, sadašnji član Beograđana.

„Miloš kako razume košarku možda bi bio najbolji trener u Evropi. Kako on reaguje, igra i shvata košarku, mogao bi da bude odličan strateg. Ali, uvek kažem, glavno je pitanje da li veliki košarkaši žele da budu treneri. Mnogo igrača nema želju da se bavi ovim poslom, koji nije nimalo lak“ – zaključio je Tomić.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter