1
Evropske lige

PODGORICA, MONTENEGRO - MARCH 27: Dusan Vlahovic (C) of Serbia celebrates after scoring his second goal with Strahinja Erakovic (L) and Uros Racic (R) during the UEFA EURO 2024 qualifying round group B match between Montenegro and Serbia at Podgorica City Stadium on March 27, 2023 in Podgorica, Montenegro. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

„ON NEMA FUDBALSKU INTELIGENCIJU“: Kontroverzni Italijan osuo paljbu po Vlahoviću

Objavljeno: 24.11.23 u 13:56

„Njegova krivica je 75%“

Srpski napadač Dušan Vlahović je stigao u Juventus u januaru 2022. godine, a njegov transfer je bio vredan čak 83.500.000 evra, ipak Srbin nije ispunio očekivanja koja su mu nametnuta.

Čak i ove sezone, Vlahović ima 10 utakmica u Seriji A, gde je postigao četiri gola i jednu asistenciju, međutim, ni to nekima nije bilo dovoljno.

Sada se povodom njega oglasio i Paolo Di Kanio, bivši napadač Lacija i Vest Hema.

„Pre nekoliko meseci bih odgovorio 50:50, sada kažem da je 75 odsto Vlahovićeve krivice. Ako ste jaki, bez obzira na frustraciju zbog propuštenih šansi za gol, morate da se prilagodite situaciji. U Firenci je „goreo“, uvek je verovao u uspeh i trudio se, igrao sa radošću. S Juventusom je, očigledno, drugačije“ – istakao je Di Kanio.

On je takođe objasnio i kako mu se ne sviđa to kako se Vlahović nosi sa pritiskom.

„Čak i po pitanju pritiska, osetio sam da je krh u njegovim izborima i da nije inteligentan fudbalski kada naiđe na poteškoće. Ja sam grub i direktan kada kažem da nema fudbalsku inteligenciju. Ne mislim da nije dobar i da ne može da igra za Juventus, ali mora da zna da radi jednostavne stvari i dovede saigrače u najbolje uslove. Mora da bude jak.“ 

7
0

1 Komentara

  1. On je klasicni centarfor i kao takav je Juventusu pao za oko i primorao ga da iskesira tolike milione a isto tako je za veoma kratko vreme postao veliko razocarenje Juventusa i totalno bezopasan fudbaler. I pored toga sto ima puno vaznih predispozicija kao sto su mladost, brzinu, visinu, skocnost i veoma jaku levicu ipak mu fali jos puno toga a ono najvaznije je psiholoska stabilnost i spustanje na zemlju. Bez ljutnje, Paolo Di Canio je u potpunosti realan i iskren sagovornik i nije jedini u Italiji koji na ovakav nacin opisuje zabrinjavajuce psiholosko stanje Dusana Vlahovica. Identican primer je imao u Luki Jovicu i bar donekle je mogao da izvuce neke pouke jer visina transfera nije nikakva garancija da ti je zagarantovano mesto u prvoj postavi i da ce svi u timu ginuti za tebe.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter