0
Dejvis kup

FOTO: Starsport

NOVAK U ŠOKU, OVO MU SE NIKADA NIJE DESILO: Na kraju ispalo da ni ne znaju ko igra za našu zemlju!

Objavljeno: 24.11.23 u 08:36

Ne čuju se ovakve priče svaki dan.

Srbija je slavila nad Velikom Britanijom u četvrtfinalu Dejvis kupa, a nakon pobeda Miše Kecmanovića i Novaka Đokovića, najbolji teniser svih vremena otkrio je detalje doping kontrole, koja je ispala i pomalo komična.

– Ja još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, treba da dam krv. Imao sam kraću raspravu sa ljudima iz antidoping agencije. Nisam verovao da su doneli takvu odluku, za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije desilo da sat i po pre meča treba da idem na doping kontrolu. Ja imam svoju rutinu, ne treba mi ta distrakcija, da mi uzimaju urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku da dam urin – rekao je Novak, pa dodao:

 

– Nelogična situacija i odluka. Rekli su mi da je jedan od važnih razloga te odluke to što bi se kasno završilo, pa da nam daju više vremena za odmor, ali dan je pauze bio… Ljudi iz antidoping agencije ne bi da ostaju dokasno, to je bio drugi razlog.

Nastavio je Đoković u dahu:

– Podržavam da se testiram ja ili bilo ko – sto puta, nije problem, ali ne pred meč. Kad završim, dođite, testirajte, nisam video nikakav razlog ni logiku, ali to je što je – sad ću da vadim krv, ali nadam se da će da promene takve odluke. Sramno je to što su uradili. Interesantno je i da je WADA privatna kompanija, trebalo bi da se povede diskusija da li bi trebalo da u okviru teniskog ekosistema imamo svoju agenciju, a ne da se angažuje neko sa strane… Verovatno će se pogrešno protumačiti, ali ovo je nečuveno, postoje neke granice i razumevanje, a oni se ponašaju kao da ništa ne razumeju šta se ovde događa, da je sport u pitanju, nego samo ’hajde, šta ti je to, daš krv, piškiš – istakao je Novak.

 

Uz to, hteli su da testiraju i selektora Viktora Troickog, kojeg su pomešali…

 

– Čak su i mene startovali, ali su me pomešali sa Kecmanovićem. Rade svoj posao, šef im je rekao. Nema zezanja – rekao je kroz smeh Troicki.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter