2
Evropske lige

Foto: Printscreen/YouTube

ŠPANCI U ŠOKU ZBOG JOVIĆEVOG PADA U KARIJERI: „Sada igra tiho u Milanu, još nije ni gol postigao“

Objavljeno: 23.11.23 u 11:44

„Pad učinka kao kod Luke Jovića se retko viđa“

Španski list „Marka“ izražava fascinaciju sunovratom karijere srpskog fudbalera Luke Jovića.

Nakon otkrovenja sezone 2018/2019 u kojoj je postigao 27 golova, usledila je nevidljivost u Seriji A, navodi „Marka“, ističući da je Jović u narednih pet sezona postigao samo 20 golova.

Pad učinka kao kod Luke Jovića se retko viđa. Sada igra tiho u Milanu, gde malo učestvuje i još uvek nije postigao gol„, navodi se u tekstu.

Neverovatan je ‘nestanak’ igrača za koga su se pre šest sezona borili velikani Evrope. Jović je u leto 2019. godine bio jedna od najtraženijih ‘devetki’. Uz Harija Kejna, Karima Benzemu, Roberta Levandovskog, Luisa Suaresa, Kristijana Ronalda i Kilijana Mbapea, bio je jedan od najboljih strelaca u tom trenutku„.

Jović je dominirao u dresu Ajntrahta iz Frankfurta 2018/2019 – postigao je 27 golova u 48 utakmica – 17 u Bundesligi i 10 u Ligi Evrope.

Njegovih 21 godina i njegova golgeterska moć doveli su ga u centar pažnje pola Evrope. Posebno je upečatljiva bila borba između Madrida i Barse za njegov potpis. Jović je na kraju obukao beli dres u operaciji vrednoj 60 miliona evra„, podseća „Marka“.

Real je investirao u Jovićev transfer očekujući da će on biti rešenje za problem sa rezervom Karima Benzeme.

Ali, on nije bio dorastao tom zadatku“, piše „Marka“, „Prvo je naišao na ‘ubistvenu’ verziju Karima koji mu nije dao nikakvu šansu. Drugo, nije iskoristio nekoliko prilika koje je imao. Dva gola su bila njegova dostignuća u prvoj godini u belom„.

U drugoj sezoni, posle beznačajne i bez ikakvog učinka prve polovine, vratio se na pozajmicu u Ajntrah u zimskom prelaznom roku.

Pogodio je već na povratničkom debiju, ali je na kraju stigao do samo četiri gola bez povratka u očekivanu formu.

U Madrid se vratio sa nadom da će promena na klupi, dolaskom Karla Ančelotija, predstavljati novi početak za njega na ‘Santjago Bernabeuu’. Ali ništa se nije promenilo: igrao je 549 ​​minuta u 19 utakmica i postigao jedan gol„, navodi španski list.

Real je konačno zauvek napustio pred sezonu 2022/2023, sa titulom Lige šampiona u svom rezimeu.

„Otišao sam prerano u Real Madrid. Benzema je eksplodirao i osvojio ‘Zlatnu loptu’. Prvo nisam imao dovoljno sreće, posle je izbila kovid pandemija, a onda su me zaustavile neke povrede. Ali to je bilo veliko iskustvo za mene“, rekao je Jović po odlasku iz Madrida.

Prešao je u italijansku Fiorentinu gde je povremeno znao da podseti kakva je golgeterska „zver“ bio.

Međutim, 13 golova na 50 utakmica nije bilo dovoljno da mu Fiorentina ponudi ulogu nosioca igre.

„Viola“ ga je postila da bez obeštećenja pređe u veliki Milan, koji mu se okrenuo nakon što nije uspeo da realizuje nekoliko prioriteta za pojačanje napada.

Međutim, ni okruženje kultnog „San Sira“ nije pomoglo Joviću da se vrati na nivo kada je o njemu pričala cela Evropa.

Opet sedi na klupi za rezerve i ne postiže golove, pa je sve izvesnije da će na zimu morati da potraži novi dom“ – smatraju Španci.

Verovatno daleko od liga „petice“.

Tržišna vrednost mu je trenutno „samo“ osam miliona evra.

1
0

2 Komentara

  1. Njegova životna glupost je bila odlazak u Real gdje nije dobro primljen od suigrača a i on je lijeno magare koje ne radi na sebi.

    0
    0
    Odgovori
    • Zapravo, životna glupost mu se tiče nekih privatnih, ljubavnih odluka.
      Tu je potonio i taj trg oko noge mu je i karijeru povukao dole u mulj

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter