0
Tenis

FOTO: TSS

POSLEDNJI PLES NADALA I ĐOKOVIĆA: Novak najavio gde bi mogao da bude ovaj istorijski duel!

Objavljeno: 23.11.23 u 12:35

‘Mislim da će svako mesto biti neverovatno i za nas i za svet tenisa.’

Najbolji teniser na svetu, Novak Đoković je u razgovoru sa španskom ‘Markom’ govorio o raznim temam, a između ostalog dotakao se i njegovog ljutog rivala na terenu, Rafaela Nadala. Nole je istakao da bi njihov sledeći duel mogao da bude kao neka vrsta ‘poslednjeg plesa’.

-Mislim da bi mnogi voleli da to bude na Rolan Garosu. Što da ne? Mada ako mi date izbor, rekao bih bilo gde drugde. Rolan Garos ne bi bio loš, ali Nadal je igrač koji je tu pobedio najviše puta u istoriji turnira. Mislim da će svako mesto biti neverovatno i za nas i za svet tenisa. To bi bilo kao neka vrsta poslednjeg plesa. Ne znam koliko ćemo još puta imati priliku da se suočimo i da li ćemo to učiniti. Nadam se jer je to ono što svi žele, pa tako i ja – poručio je srpski as.

Nadal Federer su važan deo njegovog života.

-Tačno je da ne možemo da budemo prijatelji, jer sa prijateljima pričate o svemu, dobrom, lošem, svojim tajnama… Rivalima nije baš prijatno da sve to otkrivate. U poslednjih 15 godina video sam više Nadala i Federera nego svoje roditelje. To znači da su oni bili veoma važan deo mog života i karijere. Neverovatno poštujem njih i rivalstvo koje smo održavali tako dugo. Bio je to veoma dug zajednički put i kada okačimo reket videćemo to na opušteniji način – jasan je Đoković.

Podsetimo, Novak se trenutno nalazi u Malagi gde će sa reprezentacijom Srbije igrati protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis Kupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter