1
Fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

PALJENJE SRPSKE ZASTAVE, UČESTALE PROVOKACIJE A UEFA ĆUTI: Ispadi Albanaca se konstantno tolerišu!

Objavljeno: 22.11.23 u 11:50

Ovakvim stvarima nije mesto u sportu.

Završene su još jedne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a ostala su još tri mesta za put u Nemačku, a konačne putnike saznaćemo na proleće. Nacionalni tim Srbije izborio učešće na ovu smotru na kojoj nije bila 24 godine, a 2. decembra znaće se protiv koga ćemo odmeriti snage u grupnoj fazi.

Iznenađenja su ono što fudbal čini prelepom igru i najsporednijom stvari na svetu, ali takođe neku dobru utakmicu mogu laku u drugi plan da stave ispadi i neredi navijača. Selekcija Albanije se plasirala na Evropsko prvenstvo kao prvi u svojoj grupi, što je odličan podvig za njih. 

Slavilo se na ulicama Tirane, što naravno imaju pravo i treba se uveličati ovaj veliki uspeh ovog nacionalnog tima, ali ponovo su naše komšije imale ispade. Tokom proslave, Albanci su palili zastavu Srbije na trgu glavnog grada, a navijači su uživali dok ona nije izgorela skroz. Veoma sraman potez koji naravno nije naišao na osudu UEFE.


Takođe, Albanac, Ismail Morina je na zvaničnom profilu Uefa Euro 2024 nakon što su Srbiji čestitali na plasmanu na Evropsko prvenstvo  uputio prozivke na račun naše zemlje.  On je poručio da će nam kroijiti sudbinu, ali ni Srbi mu nisu ostali dužni i odgovorili su ovom provokatoru.

-Smirite se zečevi, tu sam da vam popravim sudbinu, ne brinite za to! Vidimo se u nokaut fazi – poručio je Morina.

Još jedan ispad Albanaca dogodio se na utakmici protiv Farskih Ostrva gde su takođe palili zastavu Srbije i razvili transparent na kome je pisalo ‘Bog je Šiptar’. 

Naravno, svaka čast Albaniji na njihovo ogromnom uspehu, ali u sportu ne bi trebalo da bude mesto ovakvom huliganstvu, ali naravno UEFA ostaje nema na ove ispade. Evropska kuća fudbala pokazuje da je politička organizacija koja radi po dirigovanju drugih, pošto su se jedva smilovali da ublaže kaznu Srbiji u najvažnijoj utakmici u ovom veku, a na ovakve stvari ćuti. 

1
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter