0
Dejvis kup

FOTO: Starsport

NOVAK ‘OPLEO’ PO DEJVIS KUP FORMATU: ‘Nemam savršen format, ali mora da se komunicira s nama o tome!’

Objavljeno: 22.11.23 u 20:58

On najbolje razume kako je uklapati obaveze na ATP turu sa kalendarom Dejvis Kupa.

Uskoro počinju obaveze u Dejvis Kupu, a kao i uvek, Srbiju će između ostalih predstavljati Novak Đoković. Iako je prezauzet tokom čitave sezone, on će braniti boje svoje zemlje. Govoreći o predstojećim izazovima, nije propustio priliku da kritikuje trenutni format Dejvis kupa:

‘Bilo je mnogo diskusija o formatu, pa dolazak i odlazak Kosmosa, mnogo je bilo kritika… Lično mislim da bi najbolji format bio sredina između starog i novog, ali ovo nije najbolje rešenje – dugo nismo igrali u Srbiji i ljudi kod kuće nisu imali priliku da nas gledaju, naša federacija nije imala benefit.’ – rekao je najbolji teniser svih vremena i potom dodao:

‘Nemam da ponudim savršen format, ali mislim da bi trebalo da se diskutuje sa igračima, da svako ima glas, ITF nije komunicirao s nama i to treba da se promeni, jer smo integralni deo ovog takmičenja. Biće razlike u mišljenjima, ali mečevi kod kuće i na strani su bila svojstvo Dejvis kupa, previše je da bude nekoliko godina u istoj zemlji.’ – zaključio je Novak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter