0
Fudbal

FOTO: FSS

VELIKA SREĆA ZA ORLIĆE: Andora pogurala Srbiju ka drugoj fazi kvalifikacija za EURO!

Objavljeno: 21.11.23 u 16:12

Poraz od Škota nas nije skupo koštao

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina i mlađi, ostvarila je senzacionalan plasman u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, uprkos porazu od Škotske rezultatom 2:1 u poslednjem meču grupe 3. Njihova sudbina zavisila je od rezultata utakmice između Andore i Bugarske, a Andora je napravila senzaciju pobedivši 2:1.

Pre početka završnog kola turnira u Varni, Srbija i Škotska su delile prvo mesto u grupi sa po četiri boda, Bugarska je imala dva, a Andora nijedan bod. Iako su mladi Orlovi poraženi od Škotske, senzacionalna pobeda Andore nad Bugarskom je osigurala Srbiji prolazak u drugi krug kvalifikacija.

U dramatičnom meču, Škotska je povela golom Magnusa Mekenzija u 42. minutu, a Malači Šarp je postigao drugi gol u 90. minutu. Jovan Milošević je uspeo da smanji rezultat iz penala u nadoknadi vremena.

Na poluvremenu su izgledali kao da su u nokdaunu, ali neverovatan obrt u drugom poluvremenu doneo im je prolazak. Andora je izjednačila početkom drugog dela, a Bugarska je dobila crveni karton, doprinoseći senzacionalnom preokretu i prolasku Orlića u narednu fazu kvalifikacija.

Škotska zauzima prvo mesto u grupi sa sedam bodova, dok Srbija sa četiri boda prolazi na drugom mestu. Andora se nalazi na trećem mestu sa tri boda, dok je Bugarska poslednja sa dva.

Standings provided by Sofascore
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter