0
Evrokupovi

Sunday Damilare Adetunji Cukaricki - Crvena Zvezda, Superliga Srbije, Beograd, Srbija, 16.9.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

NOVI UDARAC ZA ČUKARIČKI: UEFA kaznila srpski klub zbog incidenta na meču sa Fiorentinom!

Objavljeno: 21.11.23 u 16:33

Brđani će se suočiti sa novim sankcijama

Nakon Zvezde i TSC-a, još jedan srpski klub, Čukarički, suočava se sa sankcijama UEFA-e zbog neodgovornog ponašanja jednog navijača tokom utakmice protiv Fiorentine.

Incident se dogodio kada je navijač Čukaričkog, rasističkim skandiranjem upućenim igraču Ibrahimu Endijajeu, izazvao prekid susreta. Endijaje je, suočen sa uvredama, rasplakao se na terenu, a zvanični spiker stadiona upozorio je prisutne na nedozvoljeno ponašanje.

Navijač koji je izazvao incident odmah je uhapšen i izbačen sa stadiona. Iako je UEFA uzela u obzir da je ovo bio prvi prestup Čukaričkog, Disciplinska komisija je donela odluku o kazni.

Čukarički je kažnjen sa 5.000 evra, a deo tribina na stadionu Dubočica, sektor Zapad 2, moraće biti zatvoren kao posledica rasističkog ponašanja navijača. Ova kazna će biti primenjena na sledećem meču u Evropi kada Čukarički bude dočekao Ferencvaroš.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter