0
Dejvis kup

Foto: YouTube/Printscreen

KECMANOVIĆ I KRAJINOVIĆ SLOŽNI: „Na nama je sada da donesemo „salataru“ u Srbiju“ (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.23 u 13:29

Svi smo spremni“ističe Krajinović

Reprezentativac AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije, Filip Krajinović, izjavio je u uključenju u Jutarnji program RTS pred duel sa Velikom Britanijom u četvrtfinalu F8 Dejvis kupa da reprezentacija treba da iskoristi to što je Novak Đoković u timu i da ima velike šanse da osvoji titulu koju je osvojila 2010. godine.

Teniseri Srbije u četvrtak od 16 časova u Malagi protiv Velike Britanije počinju takmičenje u Dejvis kupu.
Atmosfera u ekipi je super, svi smo spremni. Imali smo nekoliko treninga u Beogradu, ovde smo došli u nedelju, a danas će nam se priključiti i Novak. Kompletni smo, svi su zdravi, jako motivisani, i veruju da možemo da osvojimo Dejvis kup – rekao je Krajinović.

Ekipi se posle osvajanja Završnog turnira u Torinu u Malagi priključio i Novak Đoković čiji se trening očekuje već danas.
– Gledali smo finale, pratili sve rezultate, mislimo da je očekivano osvojio. Radujem se njegovom dolasku, drago mi je što je igrao jako dobro i što ovde dolazi kao osvajač Mastersa. Danas će mu biti prvi trening ovde, a u četvrtak očekujemo i meč – istakao je teniser Srbije.

Krajinović smatra da je Britanija uprkos izostanku Marija i Evansa težak protivnik.
Podrška nam je važna, sigurno će biti naših navijača ovde i očekujemo da budu uz nas. Nemaju Marija i Evansa, ali sa druge strane imaju Norija i Drejpera koji su levoruki i jako dobri teniseri. Moramo da se fokusiramo i da budemo skoncentrisani na singl, jer su u dublu jako dobri – dodao je Krajinović.

Ističe da je došao u Malagu kao podrška i sparing partner.
Ima sličnosti kao i 2010. godine, zato sam i ja ovde došao iako nisam igrao šest meseci, ali ću biti podrška i sparing partner. Tu je i Janko Tipsarević, tako da je skoro cela ekipa iz 2010. na okupu. Treba iskoristiti to što je Novak ovde, Kecmanović, Lajović i Đere takođe igraju jako dobro, šanse su nam velike – zaključio je Krajinović.

Reprezentativac Srbije dodao je da će Đoković u pola šest izaći na prvi trening sa saigračima i da je najbolji teniser sveta maksimalno fokusiran na duel sa Velikom Britanijom.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by HOTSPORT.rs (@hotsportlifestyle)

Kecmanović: Vreme je da donesemo „salataru“

Miomir Kecmanović je jedan od aduta AIR Sebria Dejvis kup reprezentacije Srbije na duže staze. Iako mlad, već pokazuje izuzetne partije na terenu, što ga svrstava u red igrača pred kojima je svetla budućnost.

Iz prve ruke prenosi kakva je atmosfera u AIR Serbia Dejvis kup timu Srbije.
Atmosfera je super. Stvarno nam je bilo sjajno ovih par dana. Lepo treniramo i svi se slažemo. Stvaramo takvu atmosfera da uživamno dok smo ovde, radi maksimalno i da igramo naš najbolji tenis.

Britanci su prva prepreka u četvrtfinalu F8 Dejvis kupa u Malagi?
Težak tim za početak, ali imamo i mi dosta dobrih igrača, tako da sam siguran da će to da bude jedan dobar meč.

Sada uz iskustvo Novaka Đokovića i selektora Viktora Troickog, stručni štab može da računa i na savete Janka Tipsarevića?
To nam mnogo znači. Svaki njihov savet je dragocen. Mnogo puta su bili u ovakvoj situaciji, više nego mi, i svaki savet nam znači.

Mlade snage deluju ozbiljno na terenu?
Moramo da delujemo ozbiljno i igramo. Na nama je sada da donesemo „salataru“ u Srbiju i nadam se da ćemo u tome uspeti – poručio je Miomir Kecmanović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter