0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

KAKO SE KOTIRAJU EVROPRSKE NOVAJLIJE U NBA: MVP Evrolige 13-ti, evo gde se nalazi Micić!

Objavljeno: 21.11.23 u 10:23

Srpski košarkaš Vasilije Micić, koji je ovog leta započeo svoju NBA karijeru, do sada nije dobijao preteranu minutažu, posebno na početku sezone.

Međutim, u poslednje vreme, dobio je više prilika i beleži značajniji doprinos. Sa druge strane, Čet Holmgren, draftovan prethodne sezone, zbog povrede nije igrao čitavu sezonu.

Na osnovu statističkih podataka, „HoopsHype“ je rangirao sve ruki igrače (prvorođene) ove sezone. Prema tom rangiranju, trenutno je  Holmgren na prvom mestu sa rejtingom od 17.77, dok je Viktor Vembanjama drugi sa 12.15. Na trećem mestu je Derek Lajvli iz Dalasa sa rejtingom 10.15.

Saša Vezenkov se nalazi na 13. poziciji sa rejtingom od 4.53, odigravši 11 utakmica. Vasilije Micić je trenutno na 19. poziciji sa rejtingom ispod dva (1.86).

Evo ranga rukija ove sezone u NBA ligi prema ocenama na stranici „HoopsHype“:

Ovi rejtinzi predstavljaju statističke ocene rukija na osnovu njihovih performansi u dosadašnjem delu sezone.

Važno je napomenuti da se situacija može menjati tokom sezone, a rejtinzi odražavaju doprinos rukija na osnovu statističkih performansi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter