0
Fudbal

FOTO: Starsport

SRBIJA STREPI ZA TREĆI ŠEŠIR: Evo kakva je šansa da Orlovi ostanu na ovoj poziciji pred žreb za grupe na EP!

Objavljeno: 20.11.23 u 14:50

Mogli su sve da reše protiv Bugara, ali ih sada mogu samo da strepe

Fudbalski entuzijasti i navijači Orlova suočavaju se s matematičkim izazovima nakon remija sa Bugarskom koji je doneo plasman na Evropsko prvenstvo posle 24 godine pauze. Iako su igrači obezbedili učešće, remi stvara svojevrsni problem jer sada moraju da razmišljaju o svojoj poziciji u trećem ili četvrtom šeširu pred žreb za Evropsko prvenstvo.

Da su pobedili, stvari bi bile jednostavnije – Srbija bi sigurno završila u trećem šeširu. Međutim, remi sa Bugarskom otvara vrata raznim kombinacijama, pa će navijači danas pažljivo pratiti druge utakmice koje mogu uticati na konačnu poziciju njihovog tima.

Postoji šansa da Srbija završi u trećem šeširu, čime bi izbegla potencijalno teže rivale. Za to su neophodni određeni rezultati na drugim terenima. Na primer, na utakmici SlovenijaKazahstan, navijači Srbije moraju navijati za nerešen rezultat. Takođe, na susretu Češka RepublikaMoldavija, domaćin ne sme pobediti.

Kladionice su odredile šanse za ove scenarije. Kvota na nerešen rezultat između Slovenije i Kazahstana iznosi 4,50, dok je kvota da Česi neće pobediti Moldaviju gotovo identična – 4,20. Prema matematici, konačna kvota za to da Srbija završi u trećem šeširu posle današnjeg dana iznosi 18,90.

Iako su ove šanse manje od pet procenata, navijači se nadaju da će se matematika pokazati naklonjenom njihovim nadama. Večeras će svi zajedno pratiti utakmice kvalifikacija i saznati sudbinu Orlova pred predstojeći žreb za Evropsko prvenstvo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter