0
Fudbal

FOTO: Twitter/@svenskfotboll

NEUSPEH MU DOŠAO GLAVE: Selektor Švedske otpušen nakon bruke u kvalifikacijama za EURO!

Objavljeno: 20.11.23 u 16:50

Užasan nastup Šveđana

Fudbalski savez Švedske donio je odluku da smeni selektora Janae Andersona nakon neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Iako je Švedska ostvarila pobedu nad Estonijom rezultatom 2:0 u poslednjem kolu kvalifikacija, nisu uspeli da se plasiraju na EURO, zauzevši treće mesto u grupi F sa samo deset osvojenih bodova od mogućih 24.

Anderson je bio na čelu reprezentacije od leta 2016. godine, a tokom svog mandata postigao je značajne uspehe, uključujući plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine i osminu finala Evropskog prvenstva 2020. godine. Međutim, neuspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru, gde su izgubili u baražu od Poljske, kao i nedostatak plasmana na predstojeće Evropsko prvenstvo, bio je dovoljan razlog za smenu.

Fudbalski savez Švedske još nije objavio ime naslednika Andersona, a očekuje se da će brzo doneti odluku o novom selektoru kako bi se reprezentacija pripremila za naredne izazove.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter