0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA League

MORNAR JE ZREO ZA ABA 2 LIGU: Zvezda sa „pola gasa“ porazila bivšeg trenera i Barane!

Objavljeno: 20.11.23 u 21:44

Crvena zvezda ostvarila je ubedljivu pobedu na domaćem terenu nad ekipom Mornara u okviru 8. kola ABA lige rezultatom 95:75.

Ova utakmica odigrana u dvorani Aleksandar Nikolić nije bila samo sportski spektakl već i prilika za Zvezdu da pokaže svoju dominaciju u regionalnom takmičenju.

Zvezda je započela meč sa učinkom 6 pobeda i 1 poraz, dok je Mornar imao skroman rezultat od 1 pobede i 6 poraza. Razlika u kvalitetu timova odmah se osetila na terenu, a Zvezda je polako gradila prednost tokom prve četvrtine, na kraju vodeći sa 29:17. Nastavak je doneo dobar otpor Mornara, ali je Zvezda održavala kontrolu, posebno zahvaljujući efikasnoj igri Nedovića i Giedraitisa.

U drugom poluvremenu, Zvezda je čvrsto držala kontrolu nad mečem. Nedović je preuzeo odgovornost u ključnim trenucima, sprečavajući potencijalni povratak Mornara. Kada je Tobi ubacio još jednu trojku, Zvezda je povela sa 78:60, što je bila nedostižna prednost za Mornar.

Osim sportskog trijumfa, ova pobeda značajno je uticala na tabelu ABA lige, stavljajući Zvezdu na čelo sa učinkom od 7 pobeda i 1 poraza. Mornar, sa sedam poraza, suočava se s izazovom da poboljša svoj plasman u narednim mečevima.

Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde, iskoristio je priliku da odmori ključne igrače i pruži priliku drugim igračima da se istaknu, uključujući Simonovića, Ilića i Kuzmića.

Ova pobeda ne samo da jača poziciju Crvene zvezde u ABA ligi već i šalje snažnu poruku rivalima u regionu o njenom trenutnom dominaciji i ambicijama u sezoni. S druge strane, Mornar će morati ozbiljno razmotriti svoj pristup kako bi se izborio sa izazovima pred njim u ostatku sezone.…

Standings provided by Sofascore
2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter