0
Fudbal

FOTO: Twitter/@Argentina

MESIJEVI ŠAMPIONSKI DRESOVI IZ KATARA IDU NA AUKCIJU: Cena prava mala „sitnica“! (FOTO)

Objavljeno: 20.11.23 u 21:27

Dresovi koje je argentinski fudbaler Lionel Mesi nosio na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine procenjeni su na neverovatnih 10.000.000 dolara i naći će se na aukciji u decembru, objavila je aukcijska kompanija Sotbi.

Na aukciji će biti ponuđeni dresovi koje je kapiten svetskih prvaka nosio na utakmicama protiv Saudijske Arabije, Meksika, Australije, Holandije, Hrvatske i u finalu protiv Francuske. Ako se procena od 10.000.000 dolara ostvari, ova aukcija bi mogla da ugrozi rekord za najskuplji sportski predmet ikada prodat. Do sada, rekord drži dres Čikago Bulsa, kojeg je nosila košarkaška legenda Majkl Džordan tokom finala NBA lige 1998. godine, prodat za 10,1 milion dolara prošle godine.

Deo prihoda od prodaje ovih dresova biće doniran projektu UNICAS, inicijativi bolnice u Barseloni specijalizovane za retke dečje bolesti.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter