0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

CEDEVITA OLIMPIJA PONOVO NADIGRALA PARTIZAN: Jaka Blažič i družina nepremostiva prepreka za ‘crno-bele’! (VIDEO)

Objavljeno: 20.11.23 u 19:31

Utakmica koja je opravdala epitet derbija kola.

Ekipa Cedevita Olimpije u okviru ABA lige večeras je dočekala Partizan. Tradicionalno neugodno gostovanje za tim Željka Obradovića, što je bio motiv više da dobro odigraju.

Veliki favoriti bili su ‘crno-beli’, koji su većim delom prve deonice imali prednost. Daleko najbolji pojedinac u momentima kada se prednost gradila bio je Bruno Kaboklo, koji je u potpunosti ‘zaključao’ reket svog tima.

 

Delovalo je da domaći košarkaši nemaju apsolutno nikakvo rešenje za protok lopte ‘crno-belih’, pa su tako gosti početkom druge deonice otišli na devet poena prednosti.

Ipak, na krilima vidno razigranog Jake Blažiča, domaćin je uspeo da se spusti na tri poena zaostatka, nakon čega je Obradović tražio tajm-aut. Ništa to nije pomoglo gostima, jer su već u sledećem napadu primili novu trojku, te stigli do izjenačenja, da bi ubrzo potom i poveli.

FOTO: ABA

Samo trojkama Cedevita Olimpija održavala je egal sa Partizanom, pa je nakon prvog poluvremena rezultat bio 51:50.

I u trećoj deonici nastavile su se napadačke rapsodije oba tima. Prosto jako slabe odbrane smo gledali večeras u Stožicama. Čitava treća deonica tekla je u egalu, da bi nakon 30 minuta igre rezultat bio 73:71.

Početkom poslednje deonice stigla je Cedevita Olimpija do +5, što je navelo Obradovića da na tajm-autu objasni svojim igračima neke stvari. 

Ulaskom Smailagića ‘probudio’ se malo Partizan i ponovo su utakmicu vratili u rezultatsku klackalicu. 

Imala je Cedevita Olimpija u jednom trenutku 87:85 i čak dva napada, ali se nisu najbolje snašli, što je iskoristio Ledej i poravnao rezultat. Usledila su dva napada koja su okončana penalima Jake Blažiča, koji nije grešio, te je svojoj ekipi doneo četiri poena prednosti.

Na četiri razllike 40 sekundi pre kraja, Naneli je uzeo šut kako bi ‘spasio’ svoj tim, ali je bio neprecizan. 

Cedevita Olimpija 95:91 Partizan

Пласман обезедио Sofascore

 

 

 

 

 

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter