0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

ČEFERIN I VUČIĆ OTVORILI NOVI STADION: Lepotica Istočne Srbije će od danas krasiti zaječarsku Kraljevicu! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 19.11.23 u 12:07

Ovaj deo Srbije je dugo čekao na ovakvo zdanje

Danas je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, svečano otvorio novoizgrađeni stadion „Kraljevica“ u Zaječaru, koji se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa. Stadion je deo ambicioznog projekta izgradnje sportskih objekata u Srbiji, a predstavlja jedan od tri stadiona, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima.

Stadion „Kraljevica“ ima impresivan kapacitet od 8.168 mesta, a celokupan projekat izgradnje stadiona koštao je 3,3 milijarde dinara. Tokom obilaska, predsednik Vučić istakao je značaj ovog sportskog kompleksa za Srbiju.

Ovo je Zaječar, niste u Londonu. Niko nije verovao kada smo postavljali kamen temeljac po onoj kiši. Čudesno izgleda. Sada imamo četiri prelepa i nova stadiona – Zaječar, Loznica, Leskovac, TSC, a slede Niš, Kragujevac, Vojvodina, pa Nacionalni stadion,“ rekao je predsednik Srbije.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Obraćanje je takođe imao i predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić, koji je izrazio zadovoljstvo otvaranjem stadiona i najavio velike sportske događaje.

Dobar dan dragi Zaječarci. Imamo veliko zadovoljstvo da pozdravimo predsednika Aleksandra Vučića, predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, Milorada Dodika i gradonačelnika Zaječara. Greh bi bio da na ovakvom velelepnom stadionu ne igraju najveći klubovi sa prostora bivše Jugoslavije. Ja vam obećavam da će i reprezentacija Srbije igrati neki od svojih mečeva na ovom stadionu,“ istakao je Džajić.

Prisustvo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina dodatno je naglasilo značaj ovog događaja, a prema najavama, Vučić i Čeferin planiraju da se zajedno upute u Leskovac, gde će prisustvovati odlučujućem meču za plasman na EURO 2024 između Srbije i Bugarske, koji se održava od 15 sati.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter