0
Fudbal

FOTO: Starsport

SRBIJA KROZ IGLENE UŠI IZBORILA PLASMAN NA EP: Loše izdanje ‘Orlova’ u drugom delu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.23 u 16:52

Bleda partija u drugom delu.

Reprezentacija Srbije dočekala je Bugarsku od 15 časova na stadionu Dubočice Leskovcu u okviru poslednjeg i odlučujućeg kola u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. ‘Orlovi’ su izborili plasman na evropsku smotru i posle nerešenog ishoda na ovom susretu 2:2.

Prvo poluvreme: 

Prvu ozbiljnu šansu na susretima imala je Srbija kada je u 7. minutu sa distance šutirao Kostić, ali je njegov šut otišao pored stative. Novu priliku ‘Orlovi’ su imali u 11. minutu kada je Živković probio po desnoj strani i upolio Lukića na ivici kaznenog prostora, a on šutirao pravo u golmana Bugarske.

FOTO: Starsport

Ređale su se šanse za naš nacionalni tim, pa je minut kasnije Tadić dodao do Gudelja koji je oprobao svoj šut sa 16 metara, ali je ponovo Naumov bio siguran. Srbija je povela od 16. minuta kada je posle kornera koji je izveo Tadić i gužve u kaznenom prostora Miloš Veljković  je smestio loptu glavom u gol. 

Odličnu priliku je imao Mitrović u 22. minutu kada je ostao sam na 11 metara, a Kostić sa leve strane uputio centaršiut, a fudbaler Al Hilala je sjajnim trazjem glavom šutirao, ali je pogodio prečku. Bugari su ozbiljno pripretili u 28. minutu kada je sa ivice šesnaesterca šuturao Kolev koju je pogodio prečku. 

Imali su izabranici Dragana Stojkovića kontrolu igre toko čitavog prvog dela, a u 35. minutu je Kostić probio po levoj strani i sa ivice kaznenog prostora opalio, ali je Naumov bio ponovo na visini zadatka. Uspeo je naš nacionalni tim da sačuva prednost i ode na poluvreme sa golom prednosti (1:0).

Drugo poluvreme:

Na početku drugog dela reprezentacija Bugarske preuzela je inicijativu i kontrolu igre i našu selekciju naterala na povlačenje. U 58. minutu nakon konfuzije u odbrani  Srbije i greške Kostića lopta je došla do Ruseva koji je u kaznenom prostoru šutirao u suprotan ugao našeg golmana i odveo utakmicu u rezultatski egal.

Imali su ‘Orlovi’ nakon toga šansu kada je Kostić u 63. minutu uputio centaršut u šesnaesterac, a Vlahović glavom šutirao iznad prečke. Nakon nove greške fudbalera Srbije, loptu je uzeo Despodov koji je sjajno istrčao kontru i doveo Bugarsku u vođstvo od 2:1 u 68. minutu. 

Nakon brzog preokreta Bugara, Srbija se konsolidovala i krenula sa jakim presingom, ali su se gosti odlično branili. Uspela je četa Dragana Stojkovića da dođe do izjednačenja u 82. minutu kada je nakon kornera ponovo defanzivac vadio kestenje iz vatre, a ovog puta Srđan Babić.

Na kraju je Srbija uspela da se ‘iščupa’ i nerešenim rezultatom izbori plasman na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine.

 

0
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter