0
Fudbal

FOTO: Starsport

(POLUVREME) SRBIJA NA KORAK OD NEMAČKE: ‘Orlovi’ golom Veljkovića vode protiv Bugara! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.23 u 15:48

Sjajan početak ‘Orlova’.

Nacionalni tim Srbije od 15 časova počeo je svoj istorijski susret protiv Bugarske u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj na stadionu Dubočice Leskovcu. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za domaćina golom  Veljkovića u 16. minutu.

Prvo poluvreme: 

Prvu ozbiljnu šansu na susretima imala je Srbija kada je u 7. minutu sa distance šutirao Kostić, ali je njegov šut otišao pored stative. Novu priliku ‘Orlovi’ su imali u 11. minutu kada je Živković probio po desnoj strani i upolio Lukića na ivici kaznenog prostora, a on šutirao pravo u golmana Bugarske.

FOTO: Starsport

Ređale su se šanse za naš nacionalni tim, pa je minut kasnije Tadić dodao do Gudelja koji je oprobao svoj šut sa 16 metara, ali je ponovo Naumov bio siguran. Srbija je povela od 16. minuta kada je posle kornera koji je izveo Tadić i gužve u kaznenom prostora Miloš Veljković  je smestio loptu glavom u gol. 

Odličnu priliku je imao Mitrović u 22. minutu kada je ostao sam na 11 metara, a Kostić sa leve strane uputio centaršiut, a fudbaler Al Hilala je sjajnim trazjem glavom šutirao, ali je pogodio prečku. Bugari su ozbiljno pripretili u 28. minutu kada je sa ivice šesnaesterca šuturao Kolev koju je pogodio prečku. 

Imali su izabranici Dragana Stojkovića kontrolu igre toko čitavog prvog dela, a u 35. minutu je Kostić probio po levoj strani i sa ivice kaznenog prostora opalio, ali je Naumov bio ponovo na visini zadatka. Uspeo je naš nacionalni tim da sačuva prednost i ode na poluvreme sa golom prednosti (1:0).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter