0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Mis/Ivica Veselinov

ŠOK NA NOVOM BEOGRADU: Krka priredila senzaciju i srušila Megu u gostima!

Objavljeno: 19.11.23 u 15:15

Slovenci su sve iznenadili

U jednom iznenađujućem obrtu, košarkaši Krke iz Novog Mesta ostvarili su veliku pobedu nad Megom u matine terminu utakmice 8. kola ABA lige. Klub iz Slovenije savladao je Megu rezultatom 72:77 na domaćem terenu Mega Factory hale.

Mega je imala kontrolu nad utakmicom tokom prvih 20 minuta, pre svega defanzivno, ali je došlo do pada u igri tokom treće četvrtine, kao što se već dešavalo na prethodnim utakmicama. Boravak u Beogradu izgleda prija košarkašima Krke, koji su ostvarili dve pobede u srpskoj prestonici.

Najefikasniji u timu Mege bio je Uroš Plavšić sa 16 poena i 12 skokova, dok je Nikola Topić dodao 14 poena. Za Krku se istakao Leon Stregar sa impresivnih 25 poena.

Utakmica je imala nekoliko preokreta, posebno tokom treće četvrtine kada je Krka napravila seriju 17:4 i stigla do prednosti. Igra nerava nastavila se u poslednjih deset minuta, ali Krka je uspela izdržati nalete Mege i na kraju slaviti drugu pobedu u sezoni.

Ovim porazom Mega ostaje na skoru 4-4, dok Krka beleži važnu pobedu i nastavlja svoju sezonu u ABA ligi.

Standings provided by Sofascore
0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter