1
Fudbal

Head coach Dragan Stojkovic Piksi during the UEFA European Qualifiers Practice Training at Huvepharma Arena on June 19, 2023 in Razgrad, Bulgaria. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PIKSI NE MENJA DOBITNU KOMBINACIJU: Selektor Srbije objavio spisak za meč sa Bugarskom

Objavljeno: 18.11.23 u 20:59

Skoro identično kao protiv Crne Gore

Fudbalska reprezentacija Srbije marljivo se priprema za put koji vodi u Nemačku, na EURO 2024, a to jeste pozitivan rezultat u susretu sa Bugarskom u nedelju popodne.

Orlovi dočekuju reprezentacija Bugarske u 15.00 časova na stadionu u Leskovcu i bod im je dovoljan da posle duge 24 godine odu na EP. 

Selektor Srbije još prilikom okupljanja je rekao da će “svim raspoloživim snagama udariti na Bugare”, a isto je ponovio i na konferenciji.

– Što se sastava tiče, nemam nekih dilema, to je to. Znam ko će istrčati i ko će biti u prvih 11. Bugarska je kvalitetna ekipa, moramo biti jako oprezni, a kada ste takvi, pokazujete poštovanje prema takmičenju u kojem ste. Igramo protiv ekipe koja je rasterećena, i to može da bude opasno, ako ne shvatite ozbiljno. Ako ste došli do takve situacije u kojoj smo mi, a to je da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Takvu šansu ne pomišljamo da propustimo. Bugarska uz sav kvalitet koji ima ne može i ne sme da ima veći motiv od Srbije i mora da ga ima – rekao je Stojković na konferenciji.

Gledajući partiju protiv Crne Gore u toj odlučujućoj utakmici, kao i koga je Piksi izabrao u četvrtak protiv Belgije, stiče se utisak da će Srbija protiv Bugarske igrati baš kao protiv Crnogoraca.

Na golu će biti Vanja Milinković-Savić koji je preskočio Belgiju, dok će trojica štopera ispred njega biti Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović.

Andrija Živković i Filip Kostić biće zaduženi za desni i levi bok, Nemanja Gudelj i Ivan Ilić će držati sredinu terena, pomagaće im Saša Lukić,, dok su za golove i asistencije zaduženi kapiten Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.

8
5

1 Komentara

  1. Mislim da u odbrani imamo tri klasična panja koja se forsiraju zbog menadžera i da će Pigzi pa zaplače sjutra ako ga izdućkamo..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter