0
Fudbal

FOTO: FSS

PIKSI JASAN: ‘Ovu šansu ne smemo propustiti, dobro je što sami odličujemo o svojoj sudbini!’ (VIDEO)

Objavljeno: 18.11.23 u 17:15

‘Istorisjki duel.’

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi izneo je svoja očekivanja pred istorijski duel sa Bugarskom.

-Delim radost sa svim igračima i štručnim štabom što ćemo konačno igrati van Beograda, a posebno što je na jugu Srbije. Ovo je ujedno i neka vrsta promocije stadionu, a potpuno sam zadovoljan kada vidim da niču sportski objekti. Sutra nam sledi najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Što se tiče sastava nemam delimu, znam ko će biti prvih 11 – jasan je.

Dodao je da je sve u našim rukama i da ovu priliku ne smemo propustiti.

-Bugarska je kvalitetna ekipa, moramo biti jako oprezni, jer tako pokazujete poštovanje prema takmičenju. Ne sme niko pomisliti da je ta utakmica laka, biće teško, pošto igramo sa ekipom koja je rezultatski rasterećena, što može biti opasno. Ono što je dobro, mi samo odlučujemo o svojoj sudbini i to ne smemo propustiti – istakao je Piksi.

Naveo je da ne sme Bugarska da igra sa većim motivom od nas.

-Ne sme Bugarska da ima veći motiv od nas, jer je ovo na neki način istorijska utakmica za nas i ovu generaciju igrača. Oni su svesni toga i koliko to značaj ima na fudbalsku Srbiju i njihove karijere. Bićemo oprezni i verujemo u veliku podršku sa tribina i da utakmicu završimo kako treba – rekao je nekadašnji kapiten nacionalnog tima.

Drago mu je što se igra na jugu Srbije.

-Ovaj meč na mene deluje emotivno, pošto se igra na jugu Srbije. Veoma sam srećan što smo reprezentaciju doveli ovde i da na taj način načinimo poslednji korak ka velikom uspehu. Bio sam te 2000. kapiten i budite ubeđeni da ću svoje fudbalsko znanje preneti i da zajedno slavimo – poručio je selektor.

Odlučujće je timska igra.

-Odlučujće je timska igra, na tome radimo i na tome je fokus uvek bio. Svako od njih mora da pruži maksimalno za reprezentaciju. Fudbal je koletkivna igra i ne očekujem da sutra bude nešto drugačije. Nije bitno što smo skup profesionalnih igrača, najbitnije da delujemo kao kolektiv na terenu – zaključio je Stojković.

Podsetimo, nacionalni tim Srbije sutra od 15 časova na stadionu Dubočice Leskovcu igraju istorijski duel protiv  Bugarske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter