0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

OFK BEOGRAD KONAČNO PORAŽEN: Romantičari doživeli prvi neuspeh i to podno Rudnika!

Objavljeno: 18.11.23 u 16:12

Njihov niz je prekinut

Niz nepobedivosti OFK Beograda u Prvoj Mozzart Bet Ligi Srbije prekinut je neočekivanim porazom od ekipe Rudnika. Nakon više od tri meseca uspešnih nastupa, odnosno 15 utakmica, lider drugoligaškog društva doživeo je prvi poraz u prvenstvu rezultatom 2:0 protiv Metalca.

Očekivalo se da će OFK Beograd, smešten na vrhu tabele, lako savladati ekipu Metalca. Međutim, dogodilo se suprotno. Gornji Milanovac je bez većih problema stigao do pobede, nanoseći lideru prvi udarac u ovom šampionatu.

Rani gol Svetislava Miloševića u 28. minutu uticao je na dalji tok meča, stvarajući problem OFK Beogradu koji je napadao bez većih konkretnih prilika. Nedostatak Kahvića i Nikole Kneževića dodatno je otežao situaciju za ekipu.

Metalac je kasnije postigao još jedan gol, zatvarajući utakmicu i potvrđujući iznenađujuću pobedu.

U susednom Ubupolju, Afrikanci su dominirali, a Kvaku Karikari je ponovno pokazao svoj talenat postigavši dva gola i režirajući preokret protiv Grafičara rezultatom 3:1. Ova pobeda dovela je Jedinstvo na četvrtu poziciju na tabeli, boreći se za ulazak u viši rang, izjednačivši se sa trećeplasiranim Smederevom, i to uz utakmicu više.

Vodeći gol za Grafičar postigao je mladi Senegalac Babakar, ali propuštene prilike u nastavku igre kažnjene su preokretom rivala.

Tekstilac, koji prati OFK Beograd u borbi za lidersku poziciju, i dalje je daleko od vodeće pozicije, ali se čvrsto drži na drugom mestu, nakon pobede kao gost protiv Slobode. Ključni trenuci dogodili su se u prvom poluvremenu kada su Zulfić i Marjanović postigli golove, čime su osigurali tri boda za svoj tim.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter