0
Fudbal

FOTO: Twitter/@Argentina

LUDNICA U JUŽNOJ AMERICI: Porazi Brazila i Argentine, suze Mesija, Dijas heroj Kolumbije! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 17.11.23 u 09:16

U južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026, Argentina i Brazil su doživeli poraze u istom danu, prvi put posle osam godina i tek drugi put u istoriji.

Argentina je izgubila od Urugvaja rezultatom 2:0 u Buenos Ajresu, prekidajući nekoliko značajnih nizova, uključujući niz od 14 uzastopnih pobeda i sedam godina bez poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Golman Emiliano Martines primio je prvi gol nakon 751 minuta, a Argentina po prvi put nije postigla gol u poslednjih 24 mečeva kvalifikacija.

Isti dan, Brazil je poražen od Kolumbije rezultatom 2:1. Ovi porazi znače da su oba tima doživela poraze u istom danu prvi put od 2015. godine.

Urugvaj je ostvario značajnu pobedu nad Argentinom u Buenos Ajresu na stadionu Bombonjera rezultatom 2:0. Ronald Arauho, defanzivac Barselone, postigao je prvi gol u 41. minutu, dok je napadač Liverpula Darvin Nunjes zatresao mrežu u 87. minutu. Ovom pobedom, Urugvaj je stvorio iznenađenje i okončao niz od 14 uzastopnih pobeda Argentine, uzrokujući suze na očima kapitena Lea Mesija.

Iznenađenje je kreirala i Kolumbija. Kafeterosi su u Barankilji savladali Brazil rezultatom 2:1 posle preokreta.

Selesao je vodio od četvrtog minuta golom Gabrijela Martinelija, da bi Luis Dijas u 75. i 79. blickrigom bacio najtrofejniju reprezentaciju sveta na kolena. I sve to u prvoj utakmici kod kuće posle celokupne drame i otmice njegovih roditelja.

Dijas je konačno postao miljenik sreće, dok je Brazil produbio krizu. Osvojio samo bod u prethodne tri utakmice, upisao je drugi uzastopni poraz, pa će u nastavku kvalifikacija morati mnogo bolje. Naročito u sledećem meču, 22. novembra, kada im stiže najveći protivnik Argentina.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter