0
ATP

FOTO: Twitter/@atptour

KARLITOS SE OZBILJNO SPREMA ZA MEČ PROTIV NOLETA: ‘Radiću posebne stvari!’

Objavljeno: 17.11.23 u 20:00

‘Sanjam o tituli.’

Španski teniser, Karlos Alkaraz sutra igra protiv Novaka Đokovića u polufinalu završnog turnira u Torinu od 21 čas. On je nakon meča sa Medvedim je naveo da je bilo bitno da ostane mentalno jak i da je verovao u sebe.

-Srećan sam zbog polufinala, ključ je bio da mentalno ostanem jak. Bilo je nekoliko gemova na kojima sam se mučio, Danil servira fantastično. Ostao sam smiren, jak i verovao sam u sebe – rekao je.

Istakao je da će morati da da sve od sebe protiv najboljeg na svetu kako bi izborio finale.

-U isto vreme je tu, ali i daleko. Igram sa Novakom u polufinalu. Naravno da sanjam o tituli, ali moram da igram savršeno, prvo u polufinalu. Igram protiv jednog od najboljih u istoriji. Najboljeg na svetu u ovom momentu. Moraću da dam sve od sebe ako hoću da ga pobedim – jasan je Španac.

Dodao je da će imati poseban ritual za sutrašnji meč.

-Obično radim iste rutine pre meča, verovatno ponavljam neke stvari koje radim, ako pobedim, onda ponovim nekoliko stvari, isti restoran, isti ljudi, iste rutine. Protiv Novaka ću raditi određene posebne stvari, prvenstveno mentalno da bih bio 100 odsto spreman mentalno za taj meč – poručio je Karlitos.

Dotakao se njihovog duela na Rolan Garosu i smatra da je sada mentalno jači nego tada.

-Verovatno sam sada mentalno jači u poređenju sa Rolan Garosom. Tada sam imao problem da se suočim sa pritiskom, teškim momentom, nisam se sa tim izborio, onda sam naučio nešto iz te situacije. Posle toga Vimbldon, Sinsinati, dobri mečevi. Kada igraš protiv nekoga kao što je Novak, moraš da ostaneš mentalno jak. U svakom poenu. Mnogo sam naučio o tome, spreman sam da se suočim sa njim – pričao je drugi reket sveta.

Potom je govorio i o Vimbldonskom susretu.

-Ne znam šta da vam kažem, to finale Vimbldona bilo je jedno od najboljih, ali je slično bilo i u Sinsinatiju iako sam izgubio taj meč. Nadam se da će da se ponovi, da pobedim i sutra. Daćemo najbolju verziju sebe i videćemo šta sam dobro radio na mečevima sa Novakom i sigurno će biti mentalno naporno – objasnio je Karlos.

HOTSPORT DOČEKAO BAHARA NA AERODROMU: Trener Zvezde doputovao u Beograd! (FOTO)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter