0
ATP

FOTO: Twitter/ATP Tour

NOVAK IMAO ODGOVOR NA HURKAČEV SERVIS: Đoković dodao gas u trećem setu i savladao Poljaka! (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.23 u 16:46

Odličan meć.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković odmerio je snage sa Hurbetom Hurkačem na završnom turniru u Torinu od 14:30. Nole je ostvario pobedu rezultatom 2:1 (7:6/4:6/6:1), a za plasman u polufinale čekaće večerašnji duel između Sinera Runea od 21 čas.


Prvi set:

Od samog starta je bilo interesanto gde su najavaili oba igrača da će se boristi do samog kraja, a Hurkač je prvi poveo u gemovima na njegov fanstastični servis. Novak je odmah uzvratio na njegovom servisu i izjednačio, a došao je i do prvog asa na susretu, dok ih je Poljak do trećeg gema već imao šest i već na svom servisu ponovo došao u vođstvo (2:1).

Pravu borbu gledali smo u nastavku, a Đoković je uzvratio Hubertu i došao ponovo do egala u gemovima (2:2) i posle manjih problema pošto je prokockao 40:0, a Hurkač došao do izjedačenja, ali je srpski as bio siguran. Vratio je prednost Hurkač mini servisom i nastavio sa odličnim servisom koji je Novak teško zaustavljao (3:2).

U nastavku je Đoković nastavio da juri Hurkača, a u narednom gemu je bez izgubljenog poena došao do izjednačenja (3:3). Ponovo je poljski teniser vratio prednost u gemovima na svom servisu i naterao Noleta da juri njegovu prednost (4:3). Imali su  Hurkač  Đoković dužu razmenu loptice u osmom gemu, gde je poljski as izažao kao pobednik, a Novak je ponovo došao do egala (4:4).

Poljak je nastavio da teroriše na svom servisu Novaka, pa je ponovo došao do vođstva u gemovima (5:4), ali se prvi reket sveta i trećim asom na meču ponovo došao do egala (5:5). Međutim, i u nastavku nije Đoković uspeo da nađe adekvatan odogovor na  Hubertov servis, pa je ponovo došao do prednosti (6:5).

Odveo je Đoković prvi set u taj-brejk pošto je ponovo bez izgubljenog poena (40:0) izjednačio rezultat (6:6). Igrao je Nole furiozno u taj-brejku, gde je imao priliku da povede sa nulom, ali ga Hurkač sprečio u tome, međutim, srpski teniser je došao do vođstva u prvom setu (7:6).

Drugi set:

Počeo je Đoković drugi set na odličan način i na svom servisu došao prvi do vođstva u gemovima (1:0). Nakon nervoze koja je uhvatila Hurkača, brzo se konsolidovao i došao do egala (1:1), ali je Novak radio sve po planu i vratio vođstvo u narednom gemu (2:1). 

Ponovo gledamo istu sliku kao u prvom setu, samo je sada Hurkač jurio prednosti Đokovića (2:2), ali je Hubert napravio brejk na duplu grešku Novaka i prvi put došao do vođstva u drugom setu (3:2). Međutim, pala je koncentracija srpskom teniseru, a Poljak je to iskoristio i bez izgubljenog poena (40:0) došao do prve prednosti od dve razlike (4:2). 

Smanjio je Đoković na 4:3 i kada je bio na korak od izjednačenja, ali je Hurkač sprečio i došao do nove prednosti od dve razlike (5:3). Srpski teniser je uspeo da smanji na 5:4, ali je Hubert uspeo da izjednači i odveo meč u treći set (6:4).

Treći set:

Došao je Đoković prvi do vođstva u prvom gemu u trećem sati, a Hurkač je nastavio sa asovima i odličnom igrom u nastavku susreta koji je 20. asom došao do egala (1:1). Međutim, ponovo je Novak došao do prednosti i nastavio da parira protivniku (2:1). Nastavio je Nole sa odličnom igrama i došao do vođstva od 3:1 nakon velike borbe. 

Brzo je srpski teniser došao do vođstva od 4:1 i nastavio da juriša ka pobedu nad Poljakom. Bio je Hurkač na korak da smanji prednost Novaka, ali je prvi reket sveta uspeo da dođe do prednosti od 5:1 koji je u trećem setu dodao gas i odigrao sjajan meč u odlučujuem trenutku i odneo pobedu 2:1.

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter