0
Fudbal

FOTO: Twitter/@MLSZhivatalos

MAĐARI SE NAMUČILI U SOFIJI: Golom u nadoknadi su obezbedili plasman na EURO!

Objavljeno: 16.11.23 u 21:12

Teška utakmica za naše severne komšije

Bugarska i Mađarska odigrale su uzbudljivu utakmicu u okviru devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja se završila remijem 2:2. Duel u Sofiji doneo je mnogo uzbuđenja i preokreta.

Gosti su prvi poveli u 10. minutu preko Martina Adama, ali Bugarska je brzo odgovorila izjednačenjem u 24. minutu. Kiril Despodov je asistirao, a Spas Delev postigao gol, vraćajući domaćine u igru.

Međutim, Bugarska je naišla na problem u 37. minutu kada je Valentin Antov dobio drugi žuti karton i time crveni karton, čime je morao napustiti teren. S druge strane, Mađarska je takođe ostala sa desetoricom igrača u 57. minutu kada je Miloš Kerkez dobio crveni karton.

Prednost brojnije ekipe iskoristila je Bugarska i povela sa 2:1 u 79. minutu golom Kirila Despodova sa bele tačke. Međutim, kada je izgledalo da će Bugarska osvojiti tri boda, Mađarska je izjednačila u sedmom minutu nadoknade vremena. Aleks Petkov postigao je autogol, faktički obezbeđujući Mađarskoj mesto na Evropskom prvenstvu.

Ovaj rezultat čini Mađarsku definitivno sigurnom sa 15 osvojenih bodova, a ishod poslednjeg kola će odrediti da li će završiti na prvom ili drugom mestu u grupi. Bugarska je, s druge strane, suočena sa izazovom da nadoknadi bodove u poslednjem kolu kako bi zadržala nade za plasmanom na Evropsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter