0
Fudbal

FOTO: Youtube/screenshot

ČELSIJU ZBOG ABRAMOVIČA PRETI ODUZIMANJE BODOVA: Novi problemi za tim iz Londona!

Objavljeno: 16.11.23 u 13:50

Da li će engleski gigant izaći iz krize?

Engleska fudbalska federacija (FA) mogla bi da kazni Čelsi oduzimanjem bodova zbog finansijskih malverzacija bivšeg vlasnika kluba, Romana Abramoviča. Naime, Rus je koristio ‘ofšor‘ kompanije [sa poreskim olakšicama] da sprovode transakcije vredne desetine miliona funti u korist kluba.

Zanimljiva činjenica je da je ovo prijavilo aktuelno rukovodstvo kluba. Portparol Čelsija je rekao da su ove optužbe na prethodnom rukovodstvo ‘Plavaca’ i da ovo ne bi trebalo da ima veze sa njima.

-Ove optužbe su na račun prethodnog vlasništva. One se ne odnose ni na jednu osobu koja je trenutno u klubu . Novi vlasnici su otkrili da su izveštaji potencijalno nepotpuni izjave su proaktivno prijavljivane o ovim pitanjima u skladu sa principima transparentnosti nove uprave – istakao je.

Ostaje da se vidi ishod, ali to ne bi bila prva kazna koju je Čelsi dobio zbog kršenja finansijskog fer-pleja. UEFA ga je već u julu kaznila sa 9,8 miliona evra zbog nepravilnosti počinjenih između 2012. i 2019. godine.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter